Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Här lurar bedragarna killen med Downs syndrom att ta ut pengar. Nu efterlyser polisen männen och vill ha hjälp från allmänheten.

Polisen går nu ut med en film som visar när två män lyckas lura av en ung man med Downs syndrom en summa pengar, rapporterar Aftonbladet.

Händelsen utspelade sig i Varberg i augusti. Mitt på dagen sökte två män upp den 20-åriga mannen. Enligt GP försökte de därefter få den unge mannen att skriva på ett papper där det stod att de behövde pengar för att starta ett företag.

När mannen vägrade och försökte lämna platsen följde en av männen efter och lyckades övertala honom att i stället ta ut pengar att skänka. 20-åringen hade bara 1000 kronor på kontot som han överlämnade till mannen. Men han gav sig inte, han ville ha mer.

Så flera gånger tvingades de 20-åringen att försöka få ut mer pengar, trots att hans konto redan var tömt. Till sist gav mannen upp och lämnade platsen med pengarna han redan fått. Därefter är de båda männen spårlöst försvunna.

– Personligen tycker jag det är fruktansvärt när människor med funktionshinder eller gamla personer utsätts för bedragare, säger polisassistent Carl Svane på Varbergspolisen till GP.

20-åringens mamma slog larm så fort hon fick se att sonens konto var tömt och med hjälp av bilder från en kamera på bankkontoret hoppas nu polisen få hjälp med att identifiera gärningsmännen.

– Vi behöver få veta vilka de här männen är, säger Carl Svane på Varbergspolisen till Aftonbladets ”Brottscentralen”.

Se inslaget om händelsen från Aftonbladets ”Brottscentralen” nedan:

Publicerad av Newsner, gilla gärna