Här ordnar äldreboendet pubkväll och dans för pensionärerna

På äldreboendet Sjölunda i Hylte kommun är det viktigt att de äldre har en meningsfull vardag.

Därför har man börjat anordna pubkvällar – fyllda med dans, lek och annat skoj.

”Underbart att se så mycket inlevelse och glädje och man skulle kunna hålla på att dansa hur länge som helst”, skriver initiativtagaren Jessica Andersson på Sjölundabloggen.

Allt från ”Livet i Finnskogarna” med Calle Jularbo till Arvingarna och Elvis Presley dånade ur högtalarna när det under onsdagen var dags för pubkväll på äldreboendet i Sjölunda.

”Det är riktigt go i våra härliga pensionärer de är mycket dansanta och de kommer sova gott inatt”, skriver Jessica Andersson på Sjölundabloggen.

Dessutom blev det nostalgi med ”Har du hört den förut” och barhäng med öl, vin eller alkoholfria alternativ.

– De dricker kanske ett glas vin eller en öl och äter lite chips, sedan är de nöjda. Och jag tycker verkligen det är en rättighet att få köpa lite vin. Så om de inte kan gå till puben tar vi puben till dem. Alla boenden borde ha en pub, säger Jessica Andersson till Aftonbladet.

Pubkvällarna har dragit igång som resultatet av ett projekt där måltidsmiljön, den dagliga sysselsättningen och det sociala sammanhanget ska förbättras och ge de boende en meningsfull vardag.

– Vi tycker att man ska få leva varje dag som om det vore ens sista. Bara för att man bor på ett äldreboende ska man inte behöva sitta och göra ingenting, säger Jessica Andersson till Aftonbladet.

Dela gärna vidare om du tycker att fler äldreboenden borde göra så här!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna