Här överraskas Ernst av TV4-gänget – för att fira hans 10 år i rutan

Den här sommaren är det tio år sedan svenska folket för första gången fick bekanta sig med en då okänd Ernst Kirchsteiger i tv-rutan. Då hade han igen aning om att hans händiga sida och karismatiska personlighet skulle toppa alla popularitetslistor några år senare. För att fira hans tio år i rutan överraskades han av TV4:s Jenny Strömstedt och Steffo Törnqvist. 

Tio år har gått sedan Ernst Kirchsteiger renoverade sitt första sommartorp i tv. Sedan dess har svenska folket inte kunnat få nog, och efterfrågan på Ernst forsätter att växa. För att fira hans tioårsjubileum tyckte TV4 att det var tid för ett hyllningsavsnitt, där de kommer att visa godbitarna från ”Sommar med Ernst”. 

Ernst själv ser tillbaka på alla år med glädje, och som vanligt – med ro. När TV4:s Steffo Tornqvist och Jenny Strömstedt ringde upp honom på torsdagsmorgonen stod han i sin morgonrock och berättade att hyllningsavsnittet kommer att bli någon extra. 
”Egentligen så är det väl ett axplock av allt tok”, säger han och fortsätter: ”Plus att vi återvänder till alla de här husen, mina vänner, och ser hur blev det? och hur ser de ut idag?”

Foto: Claudio Bresciani/TT

Steffo passade även på att ställa frågan många funderat över genom åren:
”Vad krävs det för att Ernst ska komma och bygga om vår fallfärdiga sommarstuga? Vilken typ av mutor är du mottaglig för Ernst?”

”Alltså kaffe och kramar ligger ju väldigt högt för mig i prioritering. Men alltså, det behövs inga mutor. Det ska vara ett hus som är på plats, människorna som har husen ska vara sköna, och så ska husen i sig vara en utmaning”, svarade Ernst med ett skratt. 

Hela inslaget från Nyhetsmorgon hittar du här. 

Man kan ju inte göra annat än att älska Ernst. Dela gärna om du vill se mer av honom i tv.