Här sjunger han karaoke – med sin alzheimersjuke pappa

Det här är bara så fint. Simon McDermotts far, Ted McDermott, 79, är en gammal sångare som drabbades av Alzheimers 2013. Sedan dess har han bara blivit sämre och känner sällan igen sin son. Men när det kommer till sånger så minns Ted väldigt väl. Simons klipp där han sjunger karaoke i bilen med sin sjuke far tar nu internet med storm och tillsammans har de lyckats samla in flera hundra tusen kronor till alzeheimerrforskning, skriver brittiska Metro.

Simon McDermotts klipp där han kör runt i brittiska Blackburn och sjunger karaoke med sin far Ted har tagit internet med storm. Anledningen är att Ted lider av Alzheimers sedan 2013. Innan han drabbades var han känd som ”The Songaminute Man” på grund av att han kunde så många låtar utantill. Sedan Ted drabbades av sjukdomen har hans minne försämrats drastiskt och många gånger känner han inte igen sin 40-årige son.

Pappans insjunknande har påverkat Simon väldigt mycket.

”Det är en hemsk sjukdom. Men när han får sjunga är han tillbaka igen, det känns väldigt värdefullt för oss,” skriver han i ett inlägg på sidan Just Giving där han samlar in pengar till Alzheimerforskning.

Klippen där Simon sjunger med sin pappa Ted har delats och gillats i stor omfattning, många hyllar pappan, som verkligen inte har tappat något av sin enastående röst. Simon använder sin pappas återfunna popularitet till att samla in pengar. Hittills har de lyckats få in över 49 000 pund, mer än en halv miljon kronor.

”Planen är att dela med oss av pappas sjungande så mycket som möjligt så att man kan upprätta stödtelefoner för att kunna hjälpa sådana som oss, familjer med närstående som drabbats av Alzheimer,” skriver Simon.

Dela om du känner dig lika berörd av detta som jag.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna