Här springer Mikael i mål med sonen Hugo i famnen.

För andra gången gången tog sig 6-årige Hugo och hans pappa Mikael runt Stockholm marathon. Publiken jublade när duon gick i mål, skriver Expressen.

Hugo föddes med en ovanlig hjärnskada som innebär att hans hjärna är helt slät, och saknar veck till skillnad från en normal hjärnan.
Han behöver hjälp dygnet runt på grund av de begränsningar som sjukdomen medför.
Men familjen – med mamma Anna och pappa Mikael – har låtit några hinder komma i vägen för att de ska kunna göra saker.

Mikael har sprungit med Hugo i barnvagn i olika sedan 1,5 år tillbaka. I går var det dags för Stockholm marathon, för andra gången.
Jag var väldigt nervös av flera anledningar, jag hade lite problem med knät och sedan var det så klart vädret. Det började regna när starten gick och varade under hela loppet, säger Mikael till Expressen.

För att underlätta sprang ett team på 9 personer framför och såg till att vagnen kunde komma fram.

Höjdpunkten på loppet? Avslutningen på stadion.
– Speakern uppmärksammade att vi var inne i stadion och jag tror att nästan alla ställde sig upp och applåderade. Jag lyfte upp Hugo ur vagnen när det var ungefär 150 meter kvar och sprang i mål med honom.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Sexårige Hugos funktionshinder har inte stoppat honom från löpspåren. I går deltog han och pappa Mikael i Stockholm Marathon för andra gången.

Posted by Expressen on den 31 maj 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna