Här ställer grannarna upp och hjälper cancersjuka bonden Carl med skörden.

När livet tar en oväntat vändning i form av den så avskyvärda sjukdomen cancer medför det många gånger stora utmaningar såväl psykiskt som fysiskt. Ska du dessutom samtidigt försöka att kämpa med en stor bondgård kan det kännas direkt hopplöst att klara av allting. Så var fallet för den här amerikanska bonden som inte förstod hur han skulle klara av årets skörd sedan han drabbats av cancer. Men då skulle några goda människor komma att förändra allt.

När Carl Bates i Illinois, USA, drabbades av cancer såg det mörkt ut för hans åkrar. Carl är nämligen bonde och på grund av sitt tillstånd skulle han knappast orka med att skörda sina 450 tunnland mark alldeles själv.

Då bestämde sig Carls familj för att be om hjälp. Genom sociala medier och genom att tala med grannarna ville de försöka få någon att ställa upp och hjälpa till med skörden. Och gensvaret blev överväldigande.

Mer än 40 personer från trakten slöt upp och lokala affärer ställde upp och donerade mat och dryck till arbetarna. På bara en dag lyckades de skörda all mark, ett arbete som normalt skulle ha tagit minst en vecka.

Bildkälla

Bildkälla

”Det gör oss så stolta över att komma härifrån. Det här visar verkligen hur många fina och osjälviska människor som fortfarande finns i det här landet”, skriver Carls kusin Jason till Huffington Post i ett e-mail.

Och Carl tog sig givetvis ner till fälten för att personligen tacka människorna som ställde upp när han behövde det som allra mest.

Bildkälla

”Det var väldigt speciellt när Carl kom för att träffa alla. Men det mest speciella var hela dagen som helhet. Att vara tillsammans och göra arbetet med andra människor”, skriver Jason.

Bildkälla

Här finns ett klipp från arbetet:

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna