Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Här tar prästen en ”prälfie” med brudparet mitt under vigseln.

När Elin Olofsson och Jonas Elofsson gifte sig i helgen passade prästen John Liljeblad på att ta en selfie mitt under akten. Nu sprids bilden som en löpeld på sociala medier, där den gillas och delas av tusentals.

Elin och Jonas bor i Förslöv utanför Båstad och vigdes i lördags i Förslövs kyrka. Men innan vigseln fick Elin en idé och frågade prästen om han kunde tänka sig att ta en selfie, eller ”prälfie” kanske man ska kalla det.
– Bruden tyckte det var kul och jag tänkte ”varför inte?”. Paren brukar alltid vara lite nervösa, säger John Liljeblad till Newsner.

Innan selfiepinnen kom fram var det lite stelt i kyrkan, så där som det kan vara under en vigselakt. Men när präst och brudpar poserade framför kameran brast hela kyrkan ut i jubel.
John – som aldrig tidigare hållit i en selfiepinne – gladdes med brudparet, vilket är tydligt på bilden.
– Dom ser verkligen glada ut. Tårarna rann av lycka, berättar han.

Efter vigseln la bröllopsfotografen ut bilden på Facebook. Den började spridas och gillas rejält.
– Reaktionerna har bara varit positiva, men det var en tant som undrade om man får göra så i kyrkan, säger John och skrattar.

– Det är många som frågar om det ska vara så här på varje bröllop nu, men det får vi se hur jag hanterar.

Med tanke på hans yrke är han alltid lite extra restriktiv med vad han publicerar på nätet. Men den här gången har uppståndelsen bara varit av glädje.
– Jag har nästan inte fattat det, trodde inte alls att det var så här stort. Men jag är glatt överraskad, vi behöver lite glädje här i världen.

Foto: John Liljeblad

pralfie2

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna