Här tar polisen Tim en paus från jobbet – för att spela fotboll med ungdomarna

Det är inte ofta vi får se en polis i uniform på fotbollsplan. Men det var precis vad som hände tidigare i veckan. 

Ut ur sin bil hoppade polisen Tim – och började spela fotboll med ungdomarna.

Det var under måndagen som polisen i Växjö/Alvesta la upp en bild på sin Facebook-sida där polisassistenten Tim valde att ta en paus från sin polisbil och hoppade ut för att spela fotboll med några barn. 

”I mån av tid och ett steg i att komma närmre medborgarna är vi inte sena med att tacka ja till en fotbollsmatch”, skriver polismannen Tim till bilden på polisens Facebook-sida.

– Ibland är det bra att kliva ur polisbilarna, prata med ungdomarna och kanske även kicka fotboll, säger Ola Severinsson, kommissarie hos Växjöpolisen till Aftonbladet.

Över 700 personer har sedan bilden publicerades gillat inlägget och flera av deras följare har skickat sina varma hälsningar efter polisens agerande.

”Bra jobbat – gör större skillnad än man kan tro”, skriver en person.

Förutom att polisen kommer ut bland allmänheten säger Severinsson till Aftonbladet att det här är ett sätt att bygga upp förtroendet i samhället, vilket också handlar om att förebygga brott.

– Alla poliser är positiva till att polisen är ute i samhället och rör sig, och möter ungdomar, säger Severinsson till Aftonbladet.

Tim fick lite daglig motion och verkade ha haft väldigt roligt, trots att han väljer att hålla inne på lite information från fotbollsmatchen.

”Resultatet och eventuella skador är inte värt att nämna här”, skriver Tim.

Vilket härligt initiativ av Tim! Dela artikeln för att hylla våra svenska poliser.