Här tar svenska polisen emot nyanlända flyktingbarn med lek och sagostund.

Flyktingströmmarna i Europa just nu har jämförts med de under det andra världskriget och miljontals människor är på flykt undan krig, terror och svält. Många av flyktingarna är barn och tidigare i veckan fick några av barnen ett lite speciellt mottagande av den svenska polisen.

Matilda Niang som jobbar på Migrationsverkets presstjänst, var på plats på Malmö centralstation under tisdagen och fick då se något som verkligen värmde hennes hjärta. På golvet hade nämligen några poliser slagit sig ner tillsammans med några av flyktingbarnen för att läsa sagor och leka.

– Jag tyckte bara att det var så himla fint. Man ser bilder på hur polis i andra europeiska länder sprutar tårgas på barn och vuxna som de möter. Det här är människor som många gånger har varit på flykt länge och är helt utmattade, och då tyckte jag att det var fint att vår polis i Sverige kunde visa på en kontrast till det, säger Matilda Niang till Metro.

En av poliserna på bilden, Terese Lago, berättar att det är svårt att inte beröras av den pågående situationen.

– Det här är nytt för de flesta av oss inom polisen och vi ska vara professionella men man blir berörd av alla människoöden, säger hon till SVT Nyheter.

Bilden fick snabbt spridning på sociala medier och poliserna hyllas nu för sitt medmänskliga initiativ att ge barnen ett litet avbrott från den stressiga och utmattande situation de befinner sig i.

– Jag tänker ju på min egen lilla dotter när jag ser två-tre-åringar som ligger på betonggolvet på stationen, säger Terese Lago.

För SVT Nyheter berättar Terese att hon fick en puss på kinden av ett av barnen efter sagostunden och att en liten pojke ropade att han älskar den svenska polisen.