Här uppfyller boendet de äldres stora önskan – flyger dem i luftballong över trakten: ”Helt otroligt”

Under söndagen slog stora drömmar in för boende på äldreboendet i Oskarström när en luftballong lyfte från marken och lät sex 80-plussare sväva över trakten, det rapporterar P4 Halland.

Det är lätt att tro att det bara är barn som går omkring med stora drömmer i väntan på att kunna uppfylla dem. De där allra yngsta som inte ser några hinder eller de lite äldre som är envisan själva.

Ja, det kan vara lätt att glömma bort att stora drömmar och önskningar kan infinna sig när som helst i livet. Och inte minst kan de där drömmarna man hade som barn finnas kvar för resten av livet, ja tills man har fått uppfylla dem fullt ut.

En fantastisk resa! Tidigare ikväll fick sex personer från äldreboendet i Oskarström förverkliga en dröm – att flyga…

Posted by Halmstads kommun on Sunday, September 5, 2021

Under söndagen var de flera boende på äldreboendet i Oskarström som fick uppfylla sina drömmar om att flyga luftballong.

Initiativet till färden över marken kommer från undersköterskan Monika Sekelj.

– Från börjar var det så att jag var ute och körde motorcykel genom Halmstad i somras och ser en luftballong flyga över äventyrslandet. Så tänkte jag, så häftigt, jag måste fråga om det är någon som någonsin har drömt om detta på äldreboendet och vill uppfylla det. Och det var det och då gick jag ju vidare och tog det med min chef som godkände att vi skulle försöka i alla fall, säger hon till P4 Halland.

”Viktigt på många sätt”

Sagt och gjort. Monika gjorde vad hon kunde för att de äldre skulle få sin önskan igenom och snart stod det klart att de äldre faktiskt skulle få flyga i luftballongen.

Enligt Monika fick de vänta ett tag på att åka i luftballongen men turen var värd sin långa väntan.

– Jag är på jobbet nu och alla är så nöjda. Det är en fantastisk känsla, berättar hon för Newsner och tillägger:

– Tv4 var där och direktsände så även om vi inte var med i ballongen så kunde vi se hur de reagerade på allt. Det var helt fantastiskt alltså, helt fantastiskt, säger hon till Newsner.

”Helt otroligt”

91-årige Dan som var med på färden var glad över att få vara med.

– Det är så fantastiskt trevligt att få vara med. Det är helt otroligt, säger han till Tv4 som också rapporterat om händelsen.

Oskarströms äldreboende är ute på en tur 😍

Posted by Inger Börjesson Fd Jansson on Sunday, September 5, 2021

Flera har ställt sig frågan om det inte kan vara farligt för de äldre att åka luftballong men Monika menar att de som åkte med inte har något särskilt som skulle hindra dem från att delta. Dessutom var en husläkare med i luftballongen för säkerhetens skull.

Men det var inte bara i luften som det var glada miner. För de personer som inte drömt om att flyga luftballong och därför valde att stanna på marken hade fest med fötterna på jorden. Där bjöds det på musik av Elvis Forever och pizzavagn. Och i det stora hela blev det en dag att minnas för alla inblandade.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required