Här uppfylls dödssjuka 14-åringens sista önskan: Att få en egen bal.

14-åriga Jerika Bolen har den obotliga sjukdomen spinal muskelatrofi typ två. På grund av sjukdomen har hon aldrig kunnat gå och hennes förmåga att röra sig kommer bara att försämras. Det kommer inte dröja länge innan hon inte kan röra sig alls.

Men Jerika tänker inte låta det gå så långt. I augusti kommer hon få hjälp att avsluta sitt liv. Men innan dess har hon en önskan: att få en alldeles egen bal. 

I fredags blev hennes dröm verklighet.

Jerika Bolen bor i amerikanska Wisconsin och har en allvarlig medfödd sjukdom som gör att hon kommer bli helt förlamad. Tillsammans med sin familj har hon tagit det smärtsamma beslutet att avsluta sitt liv innan sjukdomen tar bort den lilla rörlighet hon har.

Men innan hon avslutar sitt liv önskar hon sig en alldeles egen bal. Hon uttryckte sin sista önskan via sociala medier och tusentals personer har berörts av hennes önskan. Balbesökarna kom från flera olika delstater och motsvarande 285 000 svenska kronor hade samlats in för att göra Jerika Bolens bal oförglömlig.

Bild: USA Today

Kvällen började med att Jerika, iförd en vacker grön klänning, hämtades upp tillsammans med sin mamma i en 28-sitsig limousine. Sedan deltog 17 bilar i en lång kortege som förde familjen till balsalen i i Appleton Wisconsin.

När låten ”In my daughter’s eyes” spelades tog Jerika sin mamma i handen och dansade balens första dans.

Bild: USA Today

Under dansen viskade Jerikas mamma: ”Jag hoppas att det här är den bästa natten i ditt liv” till sin dotter, skriver USA Today.

Mamma Jen Bolen har en väldigt svår tid framför sig nu. Om bara några veckor kommer dottern att avsluta sitt liv med dödshjälp.

– Jag försöker verkligen att inte falla isär just nu. Jag måste vara stark för henne, säger mamma Jen Bolen. 

Bild: USA Today

Även Jerikas kompsar är medvetna om att deras vän har valt att avsluta sitt liv.

– Jag vet att hon kommer att vara med mig. Hon kommer att bli en ängel och hon kommer att vaka över mig, säger 13-åriga vännen MacKenzie Falck.

Jerika själv var glad att så många kom på hennes bal.

– Tack så mycket till alla som kom. Det betyder mycket, berättar Jerika efter balen.

Här nedan kan du se en film från balen.

 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna