Här växer trädet till minne av Lisa Holm, tack vare Fredriks insamling till Missing People.

Lisa Holms arbetsplats – Café på klostret – har förvandlats till en minnesplats för att hedra Lisa. Nu har privatpersonen Fredrik Lilja planterat ett japanskt körbärsträd på platsen, efter att han samlat in pengarna på Facebook.

I dagarna skrev cafét en känslosam och gripande text på Facebook där man uttryckte att människor var välkoman till platsen för att minnas Lisa och hedra henne.
Kaféägaren Lena Svedung förklarar för GT att Lisas familj är involverade i alla beslut och att initiativet till en minnesplats är gjort av omsorg till familjen.

För några dagar sedan blev hon kontaktad av Fredrik Lilja från Eskilstuna. Via Facebookgruppen ”Tänd ett ljus för Lisa Holm och hennes anhöriga” hade han samlat tiotusentals följare. Han samlade även in pengar, som nu går till att plantera ett japanskt körsbärsträd vid kaféet till Lisa Holms minne.
Fredrik Lilja förklarar att okända personer skänkt allt mellan 5 och 250 kronor. Totalt kom 4 160 kronor in, vilket blev betydligt mycket mer än vad körsbärsträdet kostade.
– Av pengarna gick 3 000 kronor till Missing people och resten till att köpa trädet, säger Fredrik Lilja till GT.
– Trädet kommer att leva i många år och har en liten symbolisk sak, det blommar i maj och juni.

När insamlingen pågick fick han utstå hen del påhopp och hot. Vissa menade att insamlingen skulle vara ett försök att tjäna pengar på människors sorg.
Nu har han fått sin upprättelse. På kaféets Facebooksida hyllas han för gesten.
Kaféägaren Lena Svedung var med när trädet planterades.
– Han kom från Eskilstuna och det blev en oerhört unik stund när han planterade det. Körsbärsträdet är valt för att det blommar just i maj och juni, och då kommer vi att minnas Lisa lite extra, säger hon.

Facebook

tradet

Foto visning: Facebook

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.