Hela bröllopet håller för öronen till stöd för homoäktenskap. Nu berör deras fina gest människor världen över.

Några dagar efter att USA genomfört en revolutionerande lagändring som innebär att homosexuella får gifta sig i alla delstater gifte sig Abbey och Mitch Johnston i Australien. Ett land där samkönade äktenskap fortfarande inte är tillåtna. Därför höll brudparet och gästerna för öronen när meningen om att endast män och kvinnor får gifta sig dök upp. – Vi ville verkligen inte lyssna på det skitsnacket, skriver bruden Abbey i ett hyllat inlägg på Facebook. Nu sprids bilderna och gesten hyllas på sociala medier över hela världen.

Enligt australiensisk bröllopslag får endast män och kvinnor gifta sig. En mening som läses upp vid varje vigsel. Och som en protest mot lagen valde alla på det här bröllopet att hålla för öronen när den meningen lästes upp.
– Vår vigselförrättade behövde säga det men vi ville verkligen inte lyssna på det skitsnacket. Så vi fick vår grymma förrättare att snällt be gästerna att hålla för öronen. Jag hoppas att denna vidriga lag snart försvinner från Australien. Tills dess: Var snäll, stolt och stå upp för det du tror på, skriver bruden Abbey Johnston i inlägget på Facebook som hyllas av tusentals personer på Facebook.

Bröllopsfotografen Thomas Stewart tog alla bilder på Abbey och Mitchs dag. Han publicerade bilderna från bröllopet på Facebook och säger till Aftonbladet att han är så trött på att han höra den där förlegade meningen varje bröllop och älskade initiativet med att hålla för öronen.
– Så när jag såg att paret och gästerna höll för sina öron kände jag att det var ett perfekt sätt att göra en respektfull och fredlig protest som stöd för samkönade äktenskap, säger bröllopsfotografen till tidningen.

Här är Abbeys underbara inlägg på Facebook med bilder från bröllopet

Some of you may not know but for a marriage to be legal in Australia your celebrant has to state that a marriage is…

Posted by Abbey Johnston on den 27 juni 2015