Hela hennes familj dog i branden. Nu önskar sig 5-åringen detta i julklapp och mitt hjärta går i bitar.

Den 5-åriga flickan förlorade hela sin familj i branden, och blev själv svårt brännskadad. Nu har hon en enda önskan till jul.

Safyre Terry heter den här tjejen. Hon kommer från New York och är 5 år gammal. I jul har hon en enda önskan som hon vill ska uppfyllas för att hon ska vara glad. Jul är ju vanligtvis en högtid som man tillbringar med familjen, men för Safyre går inte det.

1

För två år sedan var hon och hennes familj med om en hemsk brand. Det förklarades senare som mordbrand för det var bara Safyre som överlevde. Hennes pappa, mamm och två bröder miste alla livet.

2

Efter branden hittades Safyre bredvid sin pappa, som använt sin kropp för att skydda henne från elden. Hon var ensam överlevande, men fick brännskador som omfattade 75 procent av hennes kropp. Enligt Buzzfeed har hon genomgått över 50 operationer för att återhämta sig. Trots detta har hon förlorat sin högra hand och sin vänstra fot.

3

Genom den tuffa vägen tillbaka har Safyre haft ett stort stöd från främlingar i staden som känt för henne.

4

Under de två år som gått sedan branden har alla försökt se till så att hon har kunnat leva så normalt som möjligt.

5

Precis som många andra barn så älskar Safyre julen och alla traditioner som följer med den.

6

På adoptivhemmet där Safyre bor köpte de som vanligt ett julträd där alla kan hänga julkorten de får skickade till sig. 5-åriga Safyre reagerade entusiastiskt: ”Jag kan knappt vänta på att få fylla det.” Personalen berättade för henne att vanligtvis kanske de får 10 julkort – och det går att hänga uppemot 100 stycken i julträdet.

9

Personalen kunde inte bara ta hur ledsen Safyre blev och valde att vända sig till sociala medier. Med inlägget nedanför förklarade de hennes situation. Att hon inte har någon familj och att allt hon önskar sig till jul är julkort. Inlägget började direkt att spridas som en löpeld på nätet. Om du själv vill skicka ett julkort till Safyre finns adressen i inlägget nedanför.

I wonder how many of my friends would take the time to write and send Safyre a Merry Christmas card that she can hang on her card tree….

Safyre
P.O. Box 6126
Schenectady NY 12306

Posted by Kevin Clark on den 4 december 2015

Efter inlägget har nu främlingar över hela USA börjat skriva till den 5-åriga flickan och önskat henne god jul – och Safyre kan fylla julkortsträdet. Så himla fint!

10

Bildkälla: Facebook.

Gilla gärna om du också blir glad över att Safyre får sin önskan uppfylld i jul!