Hela nätet sluter upp bakom svårt brännskadade pojken och visar att mobbningen måste få ett slut

Den 10-årige pojken Kayden Culp har alltid blivit retad och hånad i skolan.

Därför blev han jätteglad när tre andra pojkar helt plötsligt ville umgås. Men ”kompisarna” hade helt andra planer – och ska enligt uppgifter ha tänt eld på Kayden.

Det var förra söndagen som 10-årige Kayden hoppade upp på cykeln och åkte iväg för att leka i ett öde hus i amerikanska Kerrville tillsammans med tre klasskamrater.

Det var i alla fall vad Kayden trodde, för pojkarna hade andra avsikter. Kort efter att Kayden hade åkt iväg så kom det ett larm om att det öde huset brann – och såväl polis som pojkens föräldrar skyndade till platsen.

Där hittades Kayden svårt brännskadad. Han fördes omedelbart till sjukhuset via helikopter och ska enligt anhöriga ha fått ur sig att en annan pojke ”gjorde detta mot mig – han satte eld på mig”. Detta skriver Washington Post.

Bildkälla: Youtube

En av de misstänkta pojkarna blev snabbt gripen och dömd – men polisen har nu börjat spekulera i om det hela kan ha varit en olycka och att Kayden skulle ha kommit för nära en redan existerande brand i ödehuset. 

Kaydens mamma, Tristyn Hatchett, är dock säker på sin sak. ”Det här var ingen olycka!” skriver hon på Facebook.

Den chockerande händelsen har snabbt fått nätet att sluta upp. Pojkens anhöriga har startat en insamling för att betala sjukhusräkningarna och för att Kayden ska bli en röst för alla barn runt om i världen som tvingas utstå mobbning – och de generösa bidragen har strömmat in från vänliga medmänniskor, helt över familjens förväntningar.

Bildkälla: Youtube

Målet var att samla in 15 000 dollar, cirka 130 000 kronor, men på bara några dagar har familjen fått in 273 895 dollar via insamlingssidorna GoFundMe och YouCaring – något som motsvarar närmare 2,4 miljoner (!) kronor.

”Om jag kunde så skulle jag tacka varje enskild individ personligen för tankarna, bönerna och gåvorna”, skriver mamma Tristyn Hatchett på Facebook

Pojkens tillstånd är fortfarande livshotande – men allt mer stabilt. På Facebook skriver mamman Tristyn Hatchett att det sakta men säkert går framåt.

Här kan du se ett videoklipp om händelsen:

Så fruktansvärt – men som familjen säger så kan Kayden förhoppningsvis bli en röst för alla andra barn som blir retade, så att mobbningen kan få ett slut en gång för alla. Dela gärna vidare artikeln till dina vänner!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna