Helen, 88, anfölls av våldtäktsman – då sa hon 3 magiska ord som fick honom att fly

Har du någon anhörig som är äldre och bor ensam har du säkert någon gång känt oro över att något ska hända när ingen finns där för att se efter dem. Att oroa sig över att personen i fråga ska bli våldtagen är troligtvis inte något av de första du tänkt på, men tyvärr finns det galningar där ute, därför imponerades jag över vad denna 88-åriga kvinna gjorde när en man tog sig in i hennes hem och hotade med att våldta henne. 

Helen Reynolds, 88, var ensam i sitt hem när en ung man knackade på dörren. Han sa att han bodde i samma lägenhetsområde som henne, och bad om ett glas vatten.

Mannen tog sig snabbt in i lägenheten och tog 40 dollar ur hennes väska, men det slutade inte där. Han tejpade för Helens mun och band fast hennes händer, sedan sa han att han skulle våldta henne. 

Den unga mannen la 88-åriga Helen på sängen började att klä av henne. Med all sin kraft försökte Helen att sparka mannen mellan benen, men när hon inte lyckades fick hon använda huvudet. Tre magiska ord fick mannen att sluta och istället fly: ”Jag har HIV”.
– Jag berättade för honom att jag har HIV och att min make dog av det. Det var förstås bara en lögn, berättar den snabbtänka 88-åringen för NBC.

Mannen försvann från Helens lägenhet, och än så länge finns ingen misstänkt för brottet. 
– Jag har inte något gott att säga om honom. Ingenting. Sätt idioten i fängelse och låt honom stanna där, säger Helen till NBC

Här kan du höra hennes berättelse med egna ord: 

Det är helt fruktansvärt vilka galningar det finns, men tack och lov för Helens snabbtänkthet som räddade henne. De tre orden hon använde är något som fler kvinnor kan använda om de skulle hamna i en liknande situation. Dela gärna för att tipsa andra och hylla 88-åringen.