Hemliga sms:et som alla vuxna bör informera sina barn om

Har du barn eller känner andra som oroar sig över sina barn så bör du läsa detta. Det kan nämligen bli deras räddning ur en obehaglig eller till och med farlig situation.

En brittisk pappa vid namn Bert Fulks har kommit på något han kallar ”X-planen”. Planen bygger på att skicka ett X i ett sms, då det betyder en hel del.

Bert Fulks från Storbritannien fick en briljant idé och delade med sig av den på sin hemsida. Efter det har det geniala draget spridits som en löpeld över internet.

Plan X är till för att rädda ungdomar ur obehagliga eller till och med farliga situationer. Alla som är eller varit unga vet att man ibland hamnar i situationer där man anar oråd, men man är för rädd för att säga ifrån eller göra något. Bert beskriver sin lösning på följande sätt:

”Låt oss säga att jag skjutsar min yngsta son till en fest. Om något händer som gör att han känner obehag och vill åka därifrån, skickar han bara ett sms med bokstaven X till mig eller någon annan i familjen, förklarar Bert på hemsidan.

Den som tar emot X:et vet då precis vad hen ska göra.

– Den som tar emot sms:et väntar några minuter. Sedan ringer vi upp Danny och följande dialog utspelar sig, säger Bert.

– Hallå?

– Danny. Någonting har hänt, så vi måste hämta dig.

– Vad har hänt?

– Jag berättar när jag kommer fram. Jag är på väg och är hos dig om fem minuter.

I det läget berättar Danny för sina kompisar att någonting har hänt och att han kommer att bli hämtad.

Danny vet att han kan ta sig därifrån och han behöver inte förklara något. Han vet ju faktiskt inte vad som hänt och kan inte snärja in sig i konstiga berättelser”, skriver Bert på hemsidan.

Bert vill samtidigt uppmana föräldrar att inte fråga ut sitt/sina barn om situationen, utan bara hjälpa dem för att bygga ett förtroende.

En genial idé om du frågar mig. Ett enda sms kan bli en ung persons räddning. Dela gärna för att tipsa andra om detta räddande knep.

Familj