Hemlösa bröderna bryter ihop när de berättar om den fina gesten från främlingen.

Många av oss i Sverige har det väldigt gott ställt och det är lätt hänt att man tänker mycket på sig själv. Men överallt i vår närhet finns det hemlösa och andra utsatta som bokstavligen bor på gatan. Det är en ganska vanlig syn på många ställen i vårt land och jag antar att det blivit en del av vår vardag, något som vi inte ägnar så mycket tid åt att tänka på. Visst känner man sorg och medkänsla för dessa människor, men det är väldigt sällan jag själv tar något initiativ för att hjälpa dem. Kanske är det därför jag tycker den här historien är så viktig att dela vidare, för att visa att det faktiskt går att göra någonting. Bröder Hutchinsons är hemlösa och har levt på gatorna i Ohio i snart 1 år. Förbipasserande har skrikit svordomar och även kastat saker på killarna. Varje natt var en kamp för att hitta en trygg sovplats, men ett möte skulle förändra allt. Kvinnan, som bröderna kallar sin ”skyddsängel”, har nu nästan blivit som en andra mamma för Zach och Ken. Christy, som kvinnan heter, gör i ordning matpaket, tvättar deras kläder och låter dem duscha i sitt hem. ”De har blivit som mina barn”, säger hon.  

Och du kan verkligen se hur mycket Christy betyder för de hemlösa bröderna i den här känslosamma intervjun.

Christy ger pojkarna det allra nödvändigaste för att klara dagarna, men bröderna har fortfarande inte lyckats hitta något jobb. Förutsättningarna är dock mycket bättre nu och jag hoppas verkligen det kommer lösa sig för Zach och Ken i framtiden!

Om du blev rörd av denna kvinnas fina medkänsla för två hemlösa främlingar, dela gärna historien vidare. Förhoppningsvis kan det lysa upp någons vardag.