Hemlösa Tomas och Åke levde i skogen. Men människornas fina initiativ förändrade deras liv.

Hemlösa Tomas och Åke hade ingenstans att bo så de levde i ett tält i skogen. Men tack vare dessa underbara människors engagemang har de nu fått hjälp.

Tomas och Åke hade ingenstans att bo så de bodde i ett tält i skogen. För att få ihop lite pengar började de tigga. De drömde om att få ihop pengar för att köpa en husvagn.

När Snöänglarna, en insamlingsverksamhet i Sundsvall, fick höra om Tomas och Åkes öde bestämde de sig för att hjälpa till.

Snöängalar startades för ett par år sedan för att hjälpa människor i nöd. Personerna bakom initiativet hade lyft sig från ett tuff tid med hjälp av andra, skriver Sundsvalls Tidning.

Nu startade Snöänglar en insamling när de hörde om Tomas och Åke svåra situation. Och på bara två dagar fick de ihop 6000 kronor och en husvagn till Tomas och Åke så att de slipper sova i skogen. Snöänglar ska dessutom köpa en till husvagn att rusta upp.

Men de behöver fortsatt hjälp så att de kan få värme i husvagnarna.
– Vi har hjälpt ensamstående mammor, flyktingar och uteliggare. Vi har inte gjort något väsen av oss men nu behövs hjälp så de kan få värme i husvagnarna, säger Linda Backman från Snöänglar till ST.

Linda Backman och Camilla Löfdahl som står bakom arbetet hoppas att fler ska engagera sig och hjälpa hemlösa.
– Det liv de lever är det ingen som väljer frivilligt, säger Backman till tidningen.

Åke och Tomas är glada över att få komma in i en husvagn. Och nu har Åke fått en ny jacka av en man så att han håller sig varmare.
– Det är den finaste jacka jag har haft. Min gamla jacka är också bra men den kan någon annan få nu, säger Åke till ST.

Vilka otroligt fina människor som hjälper sina medmänniskor!

Hemlösa Tomas och Åke sov i tält i skogen. Då kom Snöänglarna som en blixt från klar himmel och startade en insamling. Nu har Tomas och Åke fått en husvagn.

Posted by Sundsvalls Tidning – ST.nu on Saturday, October 24, 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna