Hemlöse mannen har inte träffat sin dotter på 20 år. Då skrapar han en lott och livet tar en helt ny vändning.

Han blev hemlös efter att ha förlorat sitt företag och gått igenom en skilsmässa. Men efter sex år på gatan verkar det nu som att turen har vänt för 60-årige Michael Engfors. Efter att ha vunnit 500 000 dollar, vilket motsvarar cirka 4 miljoner svenska kronor, hoppas han snart kunna återförenas med sin dotter.

Det var i fredags som den hemlöse mannen Michael Engfors klev in på en bensinstation i amerikanska Aspen, Colorado, för att köpa en skraplott. 60-åringen visste inte då att hans liv snart skulle komma att förändras radikalt. Lotten i hans hand var nämligen värd 500 000 dollar, något som med dagens valutakurs motsvarar 4,2 miljoner kronor.

– Det är en fantastisk historia och det har verkligen inspirerat så många. Av alla människor, och speciellt då i Aspen, Colorado, som kunde vinna en halv miljon dollar så kunde det inte ha hänt en bättre typ av person än någon som lever på ett boende för hemlösa, säger Jeremy Kowalis på Aspen Homeless Shelter till NBC-stationen KUSA.

Michael Engfors återvände efter vinsten till kyrkan St. Mary Catholic Church för att sova en sista helg på dess golv. Men nu väntar andra planer: att köpa en flygbiljett till vart än i världen hans dotter bor.

– Jag frågade honom vad han skulle göra, och han sa att han ville köpa ett par skidor och att han verkligen ville träffa sin dotter som han inte har sett på över 20 år. Han är intresserad av att försöka ta reda på hur han ska nå henne och återförenas med henne, nu när han har lite fler medel för att göra det, säger Jeremy Kowalis till KUSA.

Här kan du se NBC-stationen KUSA:s nyhetsinslag om den stora vinsten:

Gilla gärna om du också hoppas att mannen får återförenas med sin dotter.