Hemlös man hittas död på parkeringsplats: Efter att kommunen tagit hans sovsäck

Under vintertid har hemlösa och utsatta det extra svårt. Det kalla vädret, och snön gör att det inte är lätt för dem att hålla sig varma och varje dag blir en kamp.

För bara några dagar sedan hittades en hemlös man död.

Anledningen?

Kommunen hade bara ett par dagar innan mannen hittades död tagit hans sovsäck och flera andra tillhörigheter.

Den 66-årige mannen som kallas ’Kev’ hittades död under en viadukt på en parkeringsplats i Bournemouth, Dorset i sydvästra England.

Enligt en av hans vänner som också var den som hittade ’Kev’ hade anställda vid kommunen tagit hans sovsäck och tillhörigheter bara dagar innan han hittades död, skriver brittiska tidningen Metro.

Mannen som hittade ’Kev’ hade känt honom i ungefär ett och ett halvt år, och när kan hade lagt handen på honom och ruskat lite förstod han genast att någonting var fel.

Flickr

”För några veckor sedan sa han att kommunen hade tagit hans sovsäck. De ser det som skräp men de inser inte att det är hemlösa personers sovsäckar och saker som håller dem varma.”

’Kev’ ska varken ha druckit eller tagit droger enligt vännen och han bad aldrig om några pengar.

Bournemouth Borough Council har även tidigare blivit kritiserat för sina åtgärder som riktar in sig på just hemlösa.

De har bland annat köpt tågbiljetter utan hemresa till dem för att de ska lämna stan och ha spelat hög musik på nätterna vid tågstationer för att förhindra att de hemlösa sover där.

En talesperson från kommunen säger att de känner till dödsfallet men vill inte kommentera om de tagit ’Kevs’ sovsäck eller inte.

Wikimedia Commons

Claire Matthews, grundare av välgörenhetsorganisationen Hope For Food berättar för Metro att de brukar dela ut sovsäckar till hemlösa. Och även hon har hört talas om att kommunen slängt sovsäckar.

Han bad aldrig om någonting

”Kevin var en underbar man och han brukade komma till soppköket fyra dagar i veckan. Han bad aldrig om någonting och var alltid tacksam för det han fick.”

Det är många som har reagerat kraftigt på händelsen och tycker att det är kommunens fel att ’Kev’ är död.

Under vintern är det extra viktigt att vi tänker på dem som inte har tak över huvudet. En varm filt, en sovsäck eller ett varmt mål mat kan rädda liv.

Shutterstock (bilden har ingenting med händelsen att göra).

Dela denna artikeln för att uppmärksamma problemet och för att se till att det aldrig någonsin händer igen!