Hemlös man såg explosionen i Manchester – gjorde det ingen annan vågade

När bomben detonerades i Manchester Arena i måndags var katastrofen ett faktum och folk flydde i panik från arenan. Men när alla andra sprang ut från arenan sprang en man in för att hjälpa alla andra – hemlöse Chris Parker. Nu hyllas han för sin vågade hjälteinsats. 
”Bara för att jag är hemlös så betyder inte det att jag inte har något hjärta”, säger Chris Parker. 

33-årige Chris Parker är hemlös och brukar sitta i foajén på Manchester Arena i hopp om att någon ska skänka pengar. När han satt där i vanlig ordning under måndagens Ariana Grande-konsert hörde han en kraftig explosion som fick honom att falla till marken, sedan kom vit rök och han hörde människor skrika. Christ förstod genast vad som hade hänt, men istället för att fly för sitt liv gjorde han något som inte många vågade. Såhär beskriver han händelsen för tidningen Independent

”Jag föll till marken av den kraftfulla explosionen. När jag reste mig upp var inte min första instinkt att springa iväg, det var att springa tillbaka för att hjälpa till.

Det låg människor över hela golvet.

Jag såg en liten flicka… Hon hade inga ben. Jag slet åt mig en av t-shirtarna de hade till försäljning och lindade in henne. Jag frågade var hennes mamma var och hon sa något i stil med att ‘min pappa är på jobbet. Min mamma är där uppe'”. 

Chris bar också ut flera skadade människor ut arenan, bland annat en kvinna i 60-årsåldern, men på grund av de svåra skador hon fått i explosionen dog hon i armarna på Chris. 
”Jag har inte slutat gråta över det”, berättar 33-årige Chris. 

Nu har intervjun med hemlöse Chris delats över 100 000 gånger, tillsammans med hyllningar för hans modiga hjältedåd. 
”Bara för att jag är hemlös så betyder inte det att jag inte har något hjärta”, säger Chris Parker. 

Tänk om fler människor vore som Chris Parker. Han har ett stort hjärta och förtjänar alla hyllningar han kan få. Dela gärna för att uppmärksamma hans hjältedåd.