Hemlöse mannen fräser åt kvinnan som vill hjälpa honom – 2 veckor senare ser hon fläckarna på hans ben

John Lochlan var hemlös och hade tappat tron på mänskligheten. Dag och natt levde han på gatan i Philadelphia och blev ignorerad av alla människor som gick förbi.

Under sitt liv på gatan hade han dessutom blivit skjuten vid ett tillfälle, samt påkörd av en bil. Olyckan hade skadat honom allvarligt och orsakat en infektion i hans ben. John kunde varken stå eller gå.

Varje dag såg likadan ut. Han vaknade i sin rullstol, och tiggde pengar av förbipasserande.

Men en dag stannade en kvinna och ville prata. John visste det inte då – men kvinnan skule förändra hans liv.

Kvinnan hette Lolly Galvin och hon frågade om hon fick klippa Johns hår.

Men John hade blivit sviken och trampad på så många gånger att han inte kunde lite på någon. Han ville inte ha någon klippning, han ville bara vara ifred.

Lolly försvann därifrån men kom tillbaka två veckor senare och frågade samma sak. Nu hade Johns hår blivit ännu längre och tovigare – och han gick med på att låta den främmande kvinnan klippa bort det.

Det var början på en lång vänskap.

Lolly har grundat Dignity Project, en organisation som erbjuder hårklippningar och hygienartiklar till hemlösa. När hon såg John insåg hon direkt att han behövde hennes hjälp, och hon hoppades att hennes erbjudande om att klippa hans hår kunde få honom att lita på henne. För hon ville göra mer för honom.

John var dock svår att komma nära. De kommande veckorna var han fortfarande sur och butter när Lolly hälsade på honom. 

Men en dag fick Lolly se hans ben. Johns båda ben var infekterade och svullna efter bilolyckan han varit med om. Han var i akut behov av sjukvård.

”Jag har aldrig sett någon i så dåligt skick på gatan förut” berättar Lolly för FOX.

Hon insåg att John hade gett upp, och aldrig skulle söka vård själv. Men hon bestämde sig för att övertala honom.

Tiden gick och John och Lolly kom allt närmare varandra. Hon lyckades till slut övertala honom att uppsöka vård, och följde med honom till sjukhuset. Tillsammans satte de upp ett mål: John skulle gå igen.

I filmen här nedan kan du se hur det gick för John. Jag blir så glad av att se detta!

Tänk vad mycket vi kan förändra om vi bara sträcker ut en hand till dem som har det svårt. Dela gärna den här fina historien vidare för att inspirera andra!

Publicerad av Newsner familj