Restaurangen sätter ner foten mot hemlöse mannen – nu sprids lappen på nätet

Ibland tror jag vi måste påminna oss själva om hur bra vi egentligen har det. Mat på bordet, tak över huvudet eller en varm säng att krypa ned i låter kanske som självklarhet – men i jämförelse med hur många andra har det ställt så är det faktiskt en ynnest.

Bara i Sverige finns det till exempel tusentals hemlösa i dag. Det är människor som är av samma skrot och korn som vem som helst – men som kanske har hamnat snett i livet och behöver en knuff i rätt riktning.

Därför är det också så viktigt att vi hjälps åt och sträcker ut en hand för våra medmänniskor. Ett utmärkt exempel på hur det kan se ut, det är restaurangen Little Caesars i den amerikanska staden Fargo.

Bildkälla: Wikipedia

Allt tog sin fart när restaurangägaren på Little Caesars, Mike Stevens, såg hur folk strök omkring utanför restaurangen.

Än mer förvirrad blev han när de började rota och gräva omkring i soporna – men snart gick ljuset upp.

Det var en hemlösa människor, som var hungriga och letade efter något att mätta magen med.

Mike insåg genast att situationen var ohållbar.

Bildkälla: Shutterstock

Han bestämde sig därför för att sträcka ut en hand – och satte snart upp en lapp på dörren till restaurangen. Meddelandet, som riktade sig till alla hemlösa som hade vägarna förbi, löd:

”Till dig som går igenom våra sopor på jakt efter nästa måltid,

Du är en människa och är värd mer än en måltid från soptunnan.

Snälla, kom in under våra öppettider för några bitar varm pizza och ett glas vatten utan kostnad. Vi kommer inte ställa några frågor”.

Lappen postades sedan på nätet av en restaurangbesökare som blev rörd av den fina gesten. Där har Little Caesars hyllats stort.

För restaurangägaren själv, Mike Stevens, var det aldrig någon tvekan om att rycka ut och hjälpa till.

”Det är sorgligt när du ser folk gå igenom soporna och leta efter mat. I en stad som Fargo har vi stark ekonomi och lever i överflöd, men det händer här också”, säger han enligt Wday.com.

Det här ger mig nytt hopp om mänskligheten – så fint gjort!

Dela gärna vidare denna solskenshistoria till dina vänner på Facebook.