Hemlöse mannens otroliga gest är en inspiration för oss alla

En utsträckt hand kan ofta komma från där vi minst anar det – och det är inte ovanligt att personer som själva har det svårt är de som ser världen med öppna ögon och hjälper sina medmänniskor.

Det är den här historien ett utmärkt exempel på.

När Youtube-profilen Johal såg en hemlös man ligga och sova på en parkbänk bestämde han sig för att göra ett socialt experiment. Han smög fram och la en sedelbunt i mannens väska – men han hade aldrig kunnat föreställa sig hur experimentet skulle utvecklas.

En stund efter att Johal hade lämnat sedelbunten så vaknade den hemlöse mannen från sin tupplur.

Han fick omedelbart syn på pengarna som låg och väntade – och började titta sig omkring efter vem som kunde ha lagt dem där.

Bildkälla: Youtube

Efter att chocken hade lagt sig insåg mannen att det förmodligen bara var någon vänlig medmänniska som ville hjälpa honom.

Han samlade ihop sina tillhörigheter, som bestod av ryggsäcken och en långärmad tröja, och började traska iväg. En bit bakom honom smög Johal med sin filmkamera.

Bildkälla: Youtube

Till slut svängde mannen in i en affär.

Några minuter senare kom han ut med två kassar fullproppade av nödvändigheter som kuddar och täcken.

Bildkälla: Youtube

Den hemlöse mannen gick tillbaka till bänken och satte sig – och snart gick Johal dit och satte sig bredvid.

I ett fejkat telefonsamtal med en vän berättade Johal om hur hans dotter behövde medicin men att han hade slut på pengar.

Bildkälla: Youtube

Den hemlöse mannen hörde hela samtalet – och när de hade lagt på gick han fram och frågade om Johal var okej.

Han frågade sedan om Johal kunde vakta hans väska medan han gick för att uträtta några ärenden.

Bildkälla: Youtube

20 minuter senare återvände den hemlöse mannen – utan kassar. Han hade lämnat tillbaka sina kuddar och täcken till affären för att ge pengarna till Johal istället.

”Det verkar som du har lite mer problem än mig. Ta hand om din dotter”, sa han och räckte över sedelbunten.

Bildkälla: Youtube

Han hade inte ätit på över ett dygn, hade inget tak över huvudet och inget att värma sig med. Ändå gjorde den hemlöse mannen en så generös och osjälvisk gest för att hjälpa en annan människa.

Efter att ha pratat en stund avslöjade Johal att det hela var ett experiment – och gav mannen 500 dollar så han kunde köpa allt han behövde.

Se det rörande sociala experimentet i klippet här under:

Det här gör mig alldeles tårögd. Vem hade anat att en människa som har så lite själv kan vara så osjälvisk och generös mot någon annan? Den hemlöse mannens gest är något vi alla kan ta lärdom av – dela gärna vidare om du håller med.