Hemlöse pojken tigger pengar vid en bil – upptäckten får honom att börja gråta

Många här i världen är misstänksamma mot fattiga människor. Vissa antar bara att personer som tigger pengar på gatan är potentiella tjuvar på jakt efter stöldgods.

Men verkligheten är ofta en helt annan. Människor som lever i fattigdom kan många gånger visa sig vara betydligt mer generösa och empatiska än de som lever i rikedom.

Ta bara den unge pojken John Thou.

John Thou bor i kenyanska Nairobi och ägnar sina dagar åt att tigga pengar på gatorna runt om i staden.

Liksom många andra utsatta barn i den afrikanska huvudstaden brukar han använda taktiken att gå fram till bilister och be om några slantar – en metod som inte alltid uppskattas av förarna eftersom många fruktar att barnen är tjuvar.

Men John Thou är ingen tjuv. Däremot har han ett hjärta av guld.

Bildkälla: Facebook

En dag var John ute och tiggde pengar som vanligt. Snart fick han syn på sin nästa måltavla och närmade sig bilen – men när pojken tittade in genom rutan såg han någon som fångade hans uppmärksamhet.

I bilen satt en kvinna med massa slangar kopplade till olika flaskor. Det var Gladys Kamande, en 32-årig kvinna som förklarade att hennes lungor hade kollapsat.

Hon hade svårt att andas och var därför tvungen att bära runt på syrgastuberna för att kunna överleva.

Bildkälla: Facebook

John blev chockad över synen – chockad över insikten att det, trots hans svårigheter i världen, fanns människor som tvingades gå igenom så mycket värre. Att de inte hade någon hälsa.

Tagen av ögonblicket brast pojken ut i tårar.

Han erbjöd Gladys alla mynt han hade samlat in den där dagen, eftersom han tänkte att hon var i mycket större behov av pengarna.

Bildkälla: Facebook

Det fina ögonblicket fångades av en man som passerade och såg vad som hände.

Han tog några bilder och delade händelsen på nätet, där den snart utlöste ett fenomen som skulle förändra livet för dem båda.

Efter att ha läst historien om Gladys började plötsligt tusentals människor skänka pengar för att hjälpa henne – och totalt samlades hela 80 000 dollar (cirka 716 000 svenska kronor) in så att hon kunde resa till Indien och få behandling.

Bildkälla: Facebook

John då? Jo, efter uppståndelsen i sociala medier fick han äntligen komma bort från gatorna och bli adopterad till ett kärleksfullt hem.

Kvinnan som adopterade pojken, Nissy Wambugu, gav honom också möjligheten att börja studera!

Johns gest av vänlighet hjälpte alltså inte bara Gladys – utan gav honom också en mamma och ett hem.

Bildkälla: Twitter

Dela gärna vidare den rörande historien till dina vänner som en påminnelse om att det ibland bara krävs lite medmänsklighet för att utföra mirakel!