Hemskolade flickan får äntligen gå på bal – då pekar en kvinna på hennes klänning och ber henne lämna salen

Alla som har varit på bal minns nog hur det kändes. Pirret i magen, jakten på den perfekta klänningen och nervositeten innan man frågade ut sin ”dejt”. 

Clare hade sett fram emot sin bal länge. Hon hade blivit hemundervisad, vilket gjorde det extra speciellt att få gå ut och ha kul med jämnåriga.

Men upplevelsen skulle inte riktigt bli som hon hade hoppats. Tvärtom.

Balen hölls i kyrkan i Mechanicsville, Virginia. Clare gick dit tillsammans med sin pojkvän och hade på sig en vacker glittrig klänning i silver. Allt var perfekt till en början.

På balen var det förbjudet med för korta klänningar så Clare hade noggrant mätt kjollängden på sin. Det fanns en regel om att klänningen var tvungen att vara längre än fingertopparna om man står med armarna sträkta rakt neråt. Clares klänning var godkänd enligt dessa regler.

Men det skulle snart visa sig att detta inte spelade någon roll.

Clare hann inte ens gå ut på dansgolvet med sin pojkvän innan en kvinna ur personalen gick fram till henne och kommenterade hennes klänning. ”Sötnos, den där är för kort” sa kvinnan och bad henne lämna dansgolvet.

Sedan sa hon att Clares dans var för utmanande och skulle kunna få pojkarna att tänka ”orena tankar”. Clare berättade då att hon inte ens hade hunnit börja dansa när kvinnan bad henne gå ifrån dansgolvet.

Det spelade ingen roll, personalen bad Clare och hennes pojkvän att lämna balen eftersom de orsakade för mycket problem. De fick inte ens pengarna tillbaka för sina biljetter. Clare blev ledsen, men också arg. 

Efteråt kände hon sig tvungen att berätta för andra om vad som hänt. Hon skrev ihop allt och publicerade det på sin systers blogg. Det dröjde inte länge innan händelsen hade uppmärksammats i media. Tusentals människor har sedan dess stöttat henne.

– Det är sexism. De säger att ”du får oss att känna vissa saker och då måste du göra som vi säger åt dig att göra”. Det är inte rätt, berättar pojkvännen för WTVR.

Idag måste väl ändå kvinnor få känna sig vackra och gå på bal utan att bli dömda och tillsagda om hur ”de bör klä sig”?

Vad tycker du? Dela gärna artikeln och berätta vad du tycker!

Publicerad av Newsner familj