Hemtjänstbedragare lurar ensamma pensionärer – har stulit tiotusentals kronor

Under loppet av några månader har två kvinnor sökt upp ensamma pensionärer i 90-årsåldern för att stjäla av dem. Kvinnornas taktik har varit att låtsas att de jobbat på hemtjänsten, och genom de har de lyckats stjäla smycken värda 73 000 kronor och kontanter för 12 870 kronor. Nu har de tagits på bar gärning. 

De bedragerskor som stulit tiotusentals kronor från ensamma, äldre damer har nu åtalats. Kvinnorna togs på bar gärning medan de försökte stjäla av en rullstolsburen 96-årig kvinna i Skåne. 

Efter att flera fall av bedrägeri rapporterats i Skåne så hade polisen spaning på kvinnorna, som kunde gripas efter att den svårt chockade 96-åringen upptäckte att hon blivit av med smycken för 20 700 kronor efter att en kvinna klämt på henne och låtsats vara hemtjänsten. 

Polisen har kunnat spåra de två kvinnorna, plus en man, till flera anmälningar som gjorts i Skåne den senaste tiden. Idag åtalades de vid Malmö tingsrätt, misstänkta för fyra fall av grova stölder och fyra försök till grov stöld, det rapporterar Expressen

Det är fruktansvärt hur människor kan lura och utnyttja äldre och ensamma människor. Dela gärna detta för att göra fler uppmärksamma och va på sin vakt.