Hennes 11-åriga son kidnappades av en främling. 27 år senare skriver mamman ett brev till sin pojke och raderna lämnar ingen oberörd.

Den 22 oktober 1989 är en dag som mamman Patty Westerling aldrig glömmer. Den där mörka höstdagen fördes hennes 11-årige son Jacob, bort av en främling utanför en mataffär. Familjen Wetterling har aldrig slutat hoppats på att deras älskade pojke en gång ska komma tillbaka, men ännu kvarstår många frågor. Vem tog den unge pojken? Och var är han nu? Jacob har aldrig hittats, men hans familj hoppas ändå att på något sätt att de ska få ett svar på gåtan. De har startat organisationen Jacob Wetterling Resource Center för att leta efter sonen, men också för att hjälpa andra familjer i liknande situationer. Bland annat har familjen tagit fram ett porträtt på hur Jacob skulle kunna se ut idag. Men på hans födelsedag, 27 år efter sonens försvinnande, väljer Patty att bara minnas sin son som den unga pojke han en gång var. Hon valde att hedra honom med ett rörande brev på födelsedagen, 17 februari, där hon bland annat uttrycker en förhoppning om att alla försvunna barn i världen en dag kommer att hittas. Hon hoppas också att fler människor kan engagera sig för att förhindra kidnappningar och utnyttjande av barn i framtiden. Sist men inte minst, uttrycker hon sin odödliga kärlek till sin son – varhelst han än må vara.

wetterling

Så här skriver mamma Patty till sin son:

”Grattis på födelsedagen Jacob!

Födelsedagar är tänkt att vara en fest med hattar, konfetti, tårta, glass, vänner som sjunger och födelsedagsönskningar. Men inte i år. Inte i år heller. Jag önskar att jag kunde linda mina armar runt dig och krama dig hårt! Jag har sett videofilmen från din senaste födelsedagsfest om & om igen. Vi hyrde en svit på Holiday Inn för din stora dag. Du och Aron simmade fram och tillbaka i poolen och turades om att kasta varandra i den djupa delen av simbassängen. Det var så roligt!

wetterling3

Jag vill bara att du ska veta att människor har letat överallt efter dig, sedan den dag du stals från oss. Vi har bett för dig och hoppats på att få ett svar. I höstas, 26 år efter du försvann, toppade nyheten om nya uppgifter kring ditt försvinnande nyhetssändningarna i två dagar. Det är ganska häpnadsväckande. 26 år har gått och människor bryr sig fortfarande om dig. Det finns fler goda människor än dåliga i världen och vi vägrar ge upp hoppet.

wetterling2

Min födelsedagsönskan är att du ska komma hem. Vi måste hitta dig. Jag har också en önskan om att varje barn som är i trygga händer idag, aldrig kommer att föra bort eller blir sexuellt utnyttjande. Vi arbetar lika hårt på förebygga detta, som vi gör för att hitta orsaken bakom allt detta. Allt detta som är så orättvist. Jag kommer ihåg hur arg du blev när du upplevde orättvisor. Det är samma sak för mig, jag blir också arg när jag tänker på det.

wetterling

Jag hoppas och ber för att folk kommer ihåg dig den 17 februari och vi ber alla föräldrar att krama om sina barn lite extra denna dag. Tala om för dina barn att du älskar dem och ta dig tid att spela ett spel eller läsa böcker för dina älskade ungar. Jag önskar också att fler föräldrar stödjer de organisationer som hjälper till att hitta försvunna barn. Idag ber jag för att alla visar sitt stöd och hjälper till att dela den säkerhetsinformation som finns. Det ideella arbetet fortsätter på som vanligt. Ibland dyker det upp fall med sexuellt utnyttjande och bortrövade barn som visas på nyheterna, ibland gör det inte det. Men vi alla är beroende av stöd och sakkunskap som dessa organisationer kan ge oss. De är där för oss. De behöver vårt stöd också.

witten

Och än en gång i dag, den 17 februari kommer vi tända våra ljus, laga din favoriträtt och tårta, och tacka högre makter för att vi fick ha dig.

Vi älskar dig Jacob och vi kommer aldrig sluta leta efter dig.

Ha den äran på din födelsedag!

Mamma
Patty Wetterling

Dela gärna vidare denna mammas brev om du vill hjälpa till att sprida hennes budskap vidare.