Hennes bikinibild på stranden sprids av tusentals människor. Anledningen? Se när kameran zoomar ut.

24-årige Aimee Copeland gick sista året på The University of Georgia och njöt av de sista veckorna innan examen tillsammans med sina vänner. En dag bestämde de sig för att göra en utflykt till en liten sjö – och när hittade de en zipline-bana som gick över vattnet så ville de genast prova. Vad Aimee inte visste var att det skulle förändra hennes liv.

En zipline består av en lång uppspänd vajer som sitter högt upp i luften. I den hakar åkaren fast sig innan det bär iväg i full fart med en härlig utsikt ner mot marken.

aimee1
Bildkälla: Youtube

Men när det var Aimees tur att prova så var olyckan framme. Vajern gick plötsligt sönder och Aimee föll handlöst ner på klipporna – där hon skar upp sitt ben allvarligt.

aimee2
Bildkälla: Youtube

Aimee fick besöka sjukhus och där konstaterade läkarna att det var ännu värre än befarat. Köttätande bakterier hade infekterat såret och 24-åringens liv hängde plötsligt på en skör tråd.

aimee3
Bildkälla: Aimee Copeland (Facebook)

Efter 11 operationer och tuff rehabilitering lyckades Aimee som tur var klara sig med livet i behåll – men hon fick amputera båda armarna och benen.

aimee4
Bildkälla: Youtube

Sakta men säkert anpassade sig Aimee till sitt nya liv och fyra år efter olyckan sprids nu en bild av henne bland tusentals människor på nätet.

aimee5
Bildkälla: Aimee Copeland (Facebook)

Där, i en bikini på stranden, ligger Aimee stolt och visar upp sin kropp precis som den är – med ärr och amputerade armar och ben. Till bilden skriver hon: ”Det har tagit lång tid för mig att bli bekväm i mig själv och acceptera min nya kropp. Vi är ALLA skapade med brister och det finns så mycket skönhet i våra defekter. Ärren och hudtransplantationerna bygger karaktär! Det handlar inte om vad du har – vad du gör med det är vad som verkligen räknas”.

aimee6
Bildkälla: Aimee Copeland (Facebook)

Här kan du se ett videoklipp om Aimee:

Vilken stark och modig kvinna du är, Aimee! Det är precis som hon säger – det handlar verkligen om vad du gör med det du har och att du kan vara säker i dig själv. Dela gärna vidare till dina vänner så fler får chansen att läsa Aimees historia!