Hennes kudde fattade eld medan hon låg och sov. Nu varnar polisen oss från att ta med oss detta i sängen.

Vi har flera gånger tidigare skrivit om människor som råkat illa ut när de laddat sina telefoner under natten. För 21-åriga Martin Linnér slutade det så illa att huset brann ner. Enligt Pew Internet Project har så många som 44 % somnat med mobilen i direkt närhet till sängen och det verkar helt enkelt inte som att människor inser farorna med att ha sin mobiltelefon på laddning nära sängen. För nu har det nämligen hänt igen och denna gång kunde det återigen ha slutat i tragedi.

Polisen i New York postade nyligen bilder på sitt Twitter-konto som föreställer en sönderbränd kudde. Förklaringen? Än en gång en mobiltelefon.

Bildkälla: NYPD 33rd Precinct (Twitter)

Denna gång hade personen somnat om medan den ”snoozade”, det vill säga fördröjde alarmet på sin telefon, varpå mobilen sedan exploderat under kudden.

NYPD 33rd Precinct (Twitter)

På bilderna syns tydligt hur illa det kunde ha slutat med lite otur – det är rejäla brännmärken på såväl kudden som lakanen.

NYPD 33rd Precinct (Twitter)

”Rekommendationen är att du ska lägga sånahär typer av enheter på en hård yta så att värmen kan försvinna. Batteriet blir upphettat och de kan smälta – ibland även explodera – och orsaka en brand”, berättade en brandman för NBC ifjol.

NYPD 33rd Precinct (Twitter)

Och nu vill New York-polisen än en gång få fram varningen så att människor en gång för alla kan förstå faran:

”Lägg inte din mobiltelefon under en kudde när du sover eller när du laddar den. Snälla dela det här tipset vidare och var säker!” skriver de på Twitter.

Nu hjälps vi åt att dela den här potentiellt livräddande varningen vidare så att alla en gång för alla förstår att mobilen inte hör hemma i sängen!