Hennes underbara idé ger fattiga barnfamiljer i Sverige en godare jul.

Julen är en högtid då det brukar frossas i mat och sötsaker – men alla har inte råd att duka upp ordentligt. Tack vare det här fina initiativet kan fattiga barnfamiljer ändå få en matkasse med godsaker serverad på bordet under julhelgen.

Det är volontärerna i ”Basket Brigade”, med Ingela Janlert i spetsen, som ligger bakom det hjärtvärmande initiativet. För 300 kronor kan vem som helst köpa en matkasse som sedan delas ut till en behövande familj under julhelgen.
– Julen är ju en stor högtid och att få det där lilla extra gör väldigt mycket för dem, det är otroligt känslosamt, säger Ingela Janlert till Expressen.

Bildkälla: Basket Brigade Stockholm/Ingela Janlert (Facebook)

matkassar1200x630

Om man inte vill finansiera en matkasse så finns det andra sätt att bidra.
– Man kan hjälpa till på tre sätt, man kan köpa en matkasse, man kan hjälpa till att packa kassarna och så kan man hjälpa till med att köra ut dem, säger Ingela Janlert till Expressen.

Ingela Janlert har hämtat idén från USA och Basket Brigade har nu delat ut matkassar till svenska familjer i fyra år. Ifjol delades mer än 200 matkassar ut i Stockholmsområdet – men det här året kommer kassen att se lite annorlunda ut. Istället för basvaror som potatis, mjölk och bröd kommer de behövande att få avnjuta lite finare produkter i sitt julfirande.
– Det är mer lyxigt med kött och godis och sådant som är lite finare som man inte unnar sig, säger Ingela Janlert till Expressen.

Verksamheten har förutom i Stockholm nu också spridit sig till Gävle och Göteborg.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna