Hennes varning till alla föräldrar: Så kan barnens sandlåda bli en fälla.

Att den här sommaren till största del bestått av regn är knappast en hemlighet för någon. Nu tycks regnet dessutom ha ställt till med oväntade faror i landets sandlådor. Sanden har nämligen förvandlats till något som liknar kvicksand. Nu varnas landets föräldrar i ett inlägg på Facebook, skriver Aftonbladet.

Sofie Munktell var i en lekpark i Hudiksvall när hon fick syn på en liten flicka som fastnat rejält i den blöta sanden i sandlådan. När hon lyckats dra loss flickan bestämde hon sig för att testa sanden själv och sjönk då ner 40 centimeter och kunde inte ta sig loss.
– Jag lyckades dra upp vänsterfoten men fick inte upp höger. Så några runtomkring fick hämta en spade och gräva upp min fot, säger hon till Aftonbladet.

Efter sin upplevelse bestämde hon sig för att skriva en varning på Facebook så att landets föräldrar är uppmärksamma när de tar med sina barn till sandlådan:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

VARNING ! Läs !!!! Och DELA! Del 2Låt INTE era barn leka själva i sandlådor nu! Det är som kvicksand efter allt regn…

Posted by Sofie Munktell on den 27 juli 2015

Hennes inlägg har nu delats av över 30 000 personer och hon tror själv att det är regnet som gjort sanden så tung att man sjunker ner i den. Hon får stöd för sin teori av Lennart Björklund, docent i geologi vid Göteborgs universitet, även om han mer tror att det handlar om ett byggfel och inte någon ”kvicksand”.

– Har man en sandlåda utan dränering med bara lera på utsidan och under så blir vattnet instängt. Vilket är klart olämpligt, säger Lennart Björklund till Aftonbladet.
– Så det är klart att det kan bli en swimmingpool med sand om vattnet inte har någonstans att ta vägen.

Dela detta till alla du känner så att fler barn slipper fastna i den tunga blöta sanden!

Publicerad av Newsner, gilla gärna