Henrik fångades av fartkameran. Visade att han kört 164 km/h med sin timmerbil.

Henrik Larsson från Ljusdal körde i en uppförsbacke i sin timmerbil på väg söderut. Hastighetsskylten visade 80 kilometer i timmen – en fartkamera satte dit Henrik för fortkörning. Den registrerade att han kört 164 kilometer i timmen.

Att köra 164 kilometer i timmen, i en uppförsbacke, med en timmerbil kanske låter helt osannolikt. Det är det också. Hela Hälsningland rapporterar om nyheten som just nu förundrar bilister över hela Sverige.

När Henrik körde förbi fartkameran på 80-vägen visste han att han körde 78 kilometer i timmen. Trots det blixtrade fartkameran till – och några veckor senare kom ett brev från polisen om otillåten körning. I brevet stod det att han kört 164 kilometer i timmen på 80-väg.
– Jag blev inte direkt orolig, men tänkte vad fan, säger Henrik till Expressen.

Henrik visste att fortkörningen var en omöjlighet.
– För det första går inte en lastbil så fort, så jag kan omöjligt köra så fort, säger Henrik till Hela Hälsingland.

Polisen förstod att någon blivit väldigt fel med fartkameran och rev därefter boten på 4000 kronor, uppger Hela Hälsingland. Polisen ska nu utreda vad som gått snett.

För Henrik var det en lustig historia – med en olustig twist.
– Det blev ju nästan ironiskt när det blev såhär. Men hade jag suttit i personbil så hade jag inte kunnat bevisa det. Då hade jag nog åkt dit på det.

Han körde 164 kilometer i timmen på 80-väg. I uppförsbacke. Med timmerbil. Låter det osannolikt? Det är det också.

Posted by Helahalsingland.se on den 21 december 2015