Tonåring söker till högskolan – då avslöjar personuppgifterna att han kidnappades för tolv år sedan

År 2002 anmäldes femåriga Julian Hernandez försvunnen, efter att ha kidnappats från sin mamma i hennes hem i amerikanska Alabama.

Förövaren var Julians egen pappa, som inte ville att Julian skulle växa upp med sin mamma. Han lämnade en lapp, och tog med sig Julian till en annan delstat, men mamman fick aldrig veta var.

Julian växer upp under ett annat namn, ovetandes om vad som hände den natten. Det är inte förrän han ska ansöka till högskolan som han märker att något är fel.

Julian Hernandez växte upp med ett annat namn i Ohio tillsammans med sin biologiska pappa och hans sambo. Julian var lycklig, men när tiden kom för att börja fylla i ansökningar till högskolan började den livslånga hemligheten att nystas upp.

Julian Hernandez
Foto: ABC5

Julian hittade sig själv på en lista över efterlysta

Julians personnummer matchade inte hans nuvarande namn, och eftersom han inte kunde förstå varför så bad han en syokonsulent att hjälpa honom att slutföra ansökningarna.

Syokonsulenten upptäckte då, att det personnummer som Julian uppgav tillhörde en pojke som anmäldes försvunnen för över tolv år sedan.

Foto: ABC5

Snart därefter nåddes Julians mamma av det glädjande beskedet att hennes son lever och mår bra, och hon kunde inte bärga sig till att träffa sin pojke.

Förlät sin kidnappare

Men mitt i glädjen fanns också ett stort mörker. Julians pappa åtalades för människorov, men Julian, ville inte se sin pappa bakom galler.

”Att växa upp utan en mamma var smärtsamt, men att ta min pappa ifrån mig nu vore som att uppleva samma sak igen”, sa Julian under rättegångsförhandlingarna när han vädjade till domaren.

Mer om fallet och de juridiska besluten kan du se i inslaget om Julian här:

Det händer ganska ofta att barn kidnappas av en av anhörig för att hålla den borta från någon annan, därför är det viktigt att alltid vara på sin vakt när det kommer tillbarn. Dela gärna så att andra får ta del av det här.