Hittar svältande bebis övergiven i skogen – då tar polisen fram sitt bröst

En kvinna vid namn Edinora höll på att samla in apelsiner i den colombianska skogen när hon hörde ett ljud komma från buskarna. Det lät precis som en gråtande bebis. Och mycket riktigt, gömd under löv och kvistar låg en liten nyfödd flicka. Barnet hade förmodligen övergivits av sin mor bara några timmar efter att hon föddes. Snart kom poliskvinnan Luisa Fernanda Urrea till platsen. Till en början trodde hon att det kanske rörde sig om en katt, men när hon tittade närmare blev hon chockad över vad hon såg. Det var ju faktiskt en livs levande bebis. Den nyfödda flickan hade fortfarande en del av sin navelsträng kvar och såg utmärglad ut.  Hon höll på att svälta ihjäl. Det var då Luisa, som nyligen blev mamma, gjorde något som berört tusentals människor i hela världen. En enkel, heroisk och osjälvisk handling som visar stort prov på vänlighet och medmänsklighet.

cen1

Poliskonstapel Urrea blev chockerad av upptäckten i den colombianska skogen. Ett nyfött barn hade övergivits av sin mamma och flickan, som fortfarande hade sin navelsträng kvar, höll på att svälta ihjäl.

Poliskvinnan förstod att läget var allvarligt och hennes moderliga instinkter tog snabbt över.

cen2

Eftersom Luisa Urrea nyligen blev mamma, visste hon att hon kunde amma det nyfödda barnet och på så sätt eventuellt rädda flickans liv.

cen4

En video som lades upp på Facebook visar hur poliskvinnan lugnt ammar det svältande barnet. En enkel gest som berörde mångas hjärtan.

cen3

Enligt rapporter tar ”Family Welfare Institute” i Colombia hand om barnet och under tiden söker de efter en adoptivfamilj. Jag hoppas verkligen att det löser sig på bästa möjliga sätt!

Después que encontraron la bebe abandonada en zona rural de tulua una integrante de la policia le da leche materna .

Publicerat av Radio Robledo den 11 januari 2016

Bildkälla: Youtube

Gilla gärna om du tycker den här poliskvinnan förtjänar alla likes i världen.