Hjältemodig 5-årig dotter räddar livet på livlösa mamman i poolen.

Tidigare i år försökte mamma Tracy Anderwald och Allison fly den pågående värmeböljan i Portland genom att svalka sig i familjens pool. Mamma och dotter hade som vanligt kul där i vattnet, de lekte och badade som om det inte fanns någon morgondag. Men ingen anade att det var början på en potentiell tragedi. För plötsligt drabbdes Tracy av ett anfall. Hon svimmade och föll medvetslös ned i poolen. När hon vaknade upp låg hon i en sjukhussäng på Christus Spohn Hospital Memorial och hade ingen aning vad som hänt. Familjen hade dock installerat en övervakningskamera vid poolen och de bilderna visade något som fick Tracy att knappt tro sina ögon…

Det visade sig att 5-åriga Allison var den lilla ängeln som räddade livet på Tracy den där dagen.

När Tracy föll livlös ned i poolen skyndade sig Allison dit och släpade sin mamma till den grunda delen av bassängen, för att kunna hålla mammans huvud över vattnet. Sedan sprang hon tillbaka in i huset och kallade på hjälp. Hade Tracy varit under vattnet några sekunder längre, så skulle det hela kunnat gå mycket värre.

Allison fördes till sjukhus och när hon vaknade upp hade hon ingen aning om vad som hänt.

”Jag visste inte var jag var och det tog ett tag innan någon berättade”, berättar Tracy för Caller Times.

När Tracys återhämtat sig förklarade till slut hennes syster, Tedra, vad som hänt. När 5-åriga Allison fått upp mamman på säker mark var det till moster Tedra hon sprang för att be om hjälp. Mostern ringde omedelbart 112.

”Allison var väldigt lugn och kontrollerad när hon förklarade vad som hänt”, säger Tedra.

Allison har alltid älskat att bada och lärde sig simma när hon var 3 år gammal. Hon visste inte att mamma Tracy drabbades av ett anfall, men hon gick på magkänslan och förstod att något inte stod rätt till när mamman låg livlös i poolen.

Twitter

Skarmavbild 2016-06-28 kl. 10.59.57

”Det är helt fantastiskt att hon ens visste vad hon skulle göra. Det är ett mirakel”, säger Tracy.

Visst förtjänar den här 5-åringen en stor guldstjärna för sin snabba insats? Gilla gärna om du håller med!