Hjältemodiga trillingar räddar livet på pappan när han drabbas av svår hjärtinfarkt i hemmet.

Penny Zimmerman och hennes make Keith är stolta föräldrar till 13-åriga trillingarna Mason, Melissa och Mackenzie. Familjen bor i Virginia, USA och förra året var de med om något som ingen familj ska behöva uppleva. Mamman Penny hade åkt för att handla tillsammans med sonen Mason. Kvar i hemmet var systrarna Melissa och Mackenzie och pappa Keith. Han var i full färd med att måla om taket i köket när systrarna plötsligt hörde en kraftig smäll.

När de kom i köket såg de pappa Keith ligga likblek på golvet. Hans hjärta hade stannat.

Då reagerade systrarna instinktivt. Tidigare samma år hade lärt sig hjärt- och lungräddning, något som de nu skulle få stor nytta av. Men först ringde de sin mamma som arbetade som sjuksköterska för att berätta vad som hänt.

– Telefonen ringde och jag trodde att mina döttrar bråkade då jag hörde skrik, men min dotter sa ”pappa har ramlat och han låter konstigt”, berättar mamma Penny i ett nyhetsinslag.

Sedan ringde systrarna larmnumret 911 och satte sedan igång med att försöka rädda livet på sin älskade pappa som hade en historia av hjärtproblem. Med stöd från operatören på larmcentralen kämpade systrarna för att få igång pappans hjärta.

– När jag kom in stod min dotter över min make och gjorde bröstkompressioner, berättar mamma Penny som relativt snabbt lyckades ta sig hem efter döttrarnas samtal.

Kort därefter anlände också ambulans till familjens hem och tog med sig pappa Keith till sjukhuset. Där konstaterades att hans tillstånd var allvarligt och han försattes i konstgjord koma.

Efter flera veckor och många operationer är nu Keith på bättringsvägen och kan tacka sina döttrar och deras snabba ingripande för att han fortfarande är i livet.

– De fick berätta för mig om och om igen vad som hade hänt. Jag kände bara ”wow”, berättar Keith för en lokal TV-kanal om döttrarnas insats.

Här kan du se ett nyhetsinslag om händelsen:

”The phone rings, and I thought my daughters were fighting… I heard screaming…”

Publicerat av LittleThings.com den 11 januari 2016

Det här visar verkligen hur viktigt det är att lära sig hjärt- och lungräddning och de här barnen är sannerligen hjältar för sitt snabba ingripande. Gilla gärna om du håller med.