Hjältelärarinnan räddade barnen från tornadon. Sedan upptäcker läkarna miraklet.

Karen Marinelli jobbar som förstaklasslärare på Plaza Towers Elementary School i Moore, Oklahoma. På den ödesdigra eftermiddagen den 20 maj 2013 undervisade Karen sin klass när tornadosirener började dåna ut över området. En förödande tornado svepte genom staden Moore och var på väg rakt mot Karen’s skola.

25 människor miste livet den dagen.

Under tiden när virvelstormen slet sönder skolan i småbitar hände något som gav eko i världen. Lärarinnan Karen lade sig över de 6-åriga eleverna Liam, Damian och Dacari i korridore, för att skydda barnen. Trots att tegelväggarna rasade över henne och att en 900 kilo tung bil landade över henne vägrade hon att lämna sina elever. Hela tiden fortsatte hon instinktivt och osjälviskt att skydda barnen.

Mirakulöst nog klarade sig barnen oskadda och Karen överlevde. Men hon bröt ryggen, fick flera kotfrakturer, stukade foten, drog av ligament och hade många skärsår. Hon tillbringade tre månader i en rullstol.

Familjerna till Liam, Damian och Dacari var så tacksam över Karens modiga insats att de startade en insamling till henne. De fick med sig hela staden och snart kom gåvor från hela USA, för att ge Karen plåster på såren. Inuti en av lådorna som skickades till lärarinnan låg blöjor och små flickkläder. Karen tyckte att det var märkligt, eftersom hon inte hade en tanke på att skaffa ett femte barn. När allt kom omkring hade hon redan fyra underbara pojkar. 

Men strax efter att Karen öppnade denna mystiska lådan inträffade något som chockade alla. 

Youtube

Karen Marinelli är en lärare i förstklass på Plaza Towers Elementary School i Moore, Oklahoma.

2013 var hon mamma till fyra ganska stökiga och sportintresserade killar.  

Wikipedia

Den 20 maj 2013 ödelades staden Moore av en monstertornado. 

25 personer dödades, däribland sju barn som var elever på Karens skola.

Youtube

Förmodligen hade dödssiffran varit ännu högre om det inte vore för Karen. Hon räddade nämligen tre 6-åriga elever under kaoset, när hon skyddade barnen från rasmassorna.

Trots vikten från både tegelstenar och en bil förblev Karen hopkrupen, som en slags sköld över de tre små eleverna. 

Youtube

Tack vare Karen, klarade sig barnen oskadda.

Själv drabbades hon av flera frakturer, en bruten rygg och sönderslitna ligament. De efterföljande tre månaderna spenderade hon i rullstol. 

Youtube

Här är Karen med de tre elever hon räddade undan tornadon. 

De tacksamma familjerna till Liam, Damian och Dacari hjälpte till att samla hela samhället, för att hylla denna osjälviska lärare. 

Youtube

Snart bombarderades Karen med presenter i alla former. Det kom gåvor från främlingar över landet. I en låda låg det både blöjor och flickkläder. Karen hade dock inga planer på att skaffa ännu ett barn, hon hade gett upp drömmen om att få en flicka.

Men det verkade som om lådan var ett tecken från ovan…

Titta på videon nedan för att ta reda på varför!

Vilken lycka för hela familjen att få en liten tjej i familjen! Gilla gärna om du vill hylla Karen för hennes modiga insats och om du vill önska familjen lycka till i framtiden!