Gunilla Persson: ”Många säger att jag borde bli statsminister”

Hollywoodfrun Gunilla Persson säger alltid vad hon tycker.

Nu berättar hon att många tycker hon borde ge sig in i den svenska politiken.

– Många säger att ”Du Gunilla, du borde vara statsminister i Sverige”, säger hon till TV4.

Hollywoodfrun Gunilla Persson bor vanligtvis i USA, men nu är hon hemma på svensk mark. Under söndagen medverkade hon i TV4:s Nyhetsmorgon – där hon bland annat pratade om läget i den amerikanska politiken.

Persson, som är känd från programmet ”Svenska Hollywoodfruar”, har bott i USA i 30 år. Hon berättar att hon följde det amerikanska valet noggrant, men resultatet var allt annat än väntat. Men trots att hon bott i USA de senaste 30 åren har hon flera gånger fått frågan om hon inte ska engagera sig i politiken i Sverige.
– Det är många som säger ”Du Gunilla du borde vara statsminister i Sverige”, säger hon till TV4 och fortsätter:
– Jag spelar ju statsminister i mitt eget program ”Gunilla tycker till” och det var många som tog det på allvar och sa ”Gunilla du är ju som stöpt och skapt för att vara politiker”.

Vill se över åldringsvården

Att gå in i politiken är för närvarande inte aktuellt, berättar Persson. Men om hon någon gång skulle engagera sig i den svenska politiken skulle hon börja med att se över åldringsvården, vården hon i dag tycker är ”helt uselt”.

Se hela intervjun med Gunilla Persson i spelare här nedanför.

Tror du Gunilla Persson hade blivit en bra statsminister? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet på Facebook!