Hon är 16 år, ensam och bor på hem. Nu söker hon fosterföräldrar på sin blogg.

16-åriga Rita Hansen från Norge har bott i åtta olika städer – men aldrig med sin egen familj. Hon har hela tiden bott på barnhem eller i familjehem. Nu har hon skrivit ett blogginlägg där hon söker efter en fosterfamilj.

Blogginlägget har spridit sig som en löpeld på sociala medier. Det har redan delats över 25 000 gånger.

Hon inleder sitt inlägg så här:
”Jag heter Rita Hansen och jag är en tjej på 16 år. Jag har bott på barnhem, HVB-hem och fosterhem i 14 år. Just nu bor jag på ett hem där jag ska vara i två år till, tills jag blir myndig och ska klara mig ensam i världen.”

Rita beskriver sig själv som en positiv och glad 16-åring som inget hellre vill än att leva ett normalt familjeliv:
”Jag vill ha ett normalt liv, i en normal familj. Jag är inte ute efter någon ”perfekt” familj, jag letar efter en plats som jag kan kalla hemma, med en familj som jag kan komma hem till. Jag vill vara en del av familjemiddagar.”

Under hela hennes liv har hon flyttat runt på olika hem och aldrig haft en fast tillvaro i vardagen – trots att hon har försökt med allt. Nu gör det här blogginlägget för att en gång för alla få leva ett normalt liv. Hon avslutar med:
”Det är en stor fråga, men jag frågar.”

I en intervju med norska TV2 berättar hon hur rörd hon är över av alla som har delat och brytt sig och att hon hoppas att det ska resultera i någonting bra.

Jag vill dela det här med för att jag verkligen hoppas att Rita hittar en familj som hon kan känna sig hemma hos. Om du känner likadant kan du sprida vidare det här så att fler uppmärksammar Ritas blogginlägg.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.