Hon bakar tårta till ny kund – mannen som hämtar är den sista hon väntat sig

Mary Pat Seiss arbetar till vardags som bagare på Oakmont Bakery i amerikanska Pittsburgh, Pennsylvania. Där har det alltid varit samma kärna av stammisar som dykt upp – men en dag fick hon en beställning av en speciell kund.

En liten flicka vid namn Kelly skulle fylla sex år och Mary Pat fick i uppgift att baka en tårta till födelsedagskalaset.

Vad som gjorde uppgiften än mer speciell var att Kelly hade drabbats av cancer – en sjukdom som Mary Pat själv kände till allt för väl.

Mary Pat var bara sex år gammal när hon fick diagnosen leukemi. Efter två års tuff behandling var cancern äntligen på tillbakagång – men det dröjde inte mer än ett år innan sjukdomen återigen var tillbaka.

Ytterligare två år senare, då Mary Pat var 11 år gammal, blev hon frisk igen. Det höll sig i sin tur i tio år, innan hon julen 2009 än en gång fick veta att hon hade drabbats av cancer.

Sjukdomen vägrade helt enkelt släppa taget.

Bildkälla: Facebook

Ända sedan dess har Mary Pat kämpat mot sin cancer.

Det blev extra jobbigt när de två bröderna, som stod henne väldigt nära, flyttade hemifrån.

– I takt med att alla blir äldre så flyttar de hemifrån och startar sina egna liv. Hon kämpar fortfarande och det är svårt för henne. Det är svårt att vara enda barnet kvar i huset och kämpa mot en sjukdom som den här, säger Mary Pats mamma.

Bildkälla: Facebook

Den ena brodern började studera i Pittsburgh medan den andra, Robert, ryckte in i militären och stationerades hundratals mil bort i Fort Bragg, North Carolina.

Detta innebar att han bara kunde träffa sin älskade syster var 14:e till var 16:e månad.

– När de ringde och sa att hon hade fått diagnosen igen… det var förmodligen det tuffaste beskedet jag fått. Att vara hundratals mil bort men inte kunna göra något förutom att sitta där och lyssna på ett telefonsamtal, säger brodern Robert.

Bildkälla: Facebook

En dag våren 2016 stod så Mary Pat och bakade en tårta till den cancersjuka flickan Kelly.

Hennes ena bror var på besök i bageriet medan den andra brodern, Robert, befann sig hundratals mil bort… eller det var i alla fall vad Mary Pat trodde.

Bildkälla: Facebook

Plötsligt öppnades nämligen dörren – och där väntade en stor överraskning.

In för att hämta en tårta kom istället Mary Pats bror, Robert!

Bildkälla: Facebook

Mary Pat, som stod vid disken och väntade på kunden, trodde inte sina ögon.

Äntligen fick hon träffa sin älskade bror igen!

Bildkälla: Facebook

Det känslosamma återseendet arrangerades av organisationen Jamie’s Dream Team, som dessutom såg till så hela familjen fick åka på resa till Disneyland.

Titta på det rörande videoklippet här:

Jag blir alldeles tårögd, vilket fint återseende. Dela vidare om du också tycker att familjen är viktigare än allt!