Hon berättar hur en helt vanlig dag för en kvinna ser ut och jag skrattar rakt ut av igenkänning.

När jag läste den här kvinnans redogörelse från en helt vanlig dag när hon skulle ”fixa lite i hemmet” kände jag igen mig i varenda ord. Hon lyckas verkligen på ett perfekt sätt berätta hur det många gånger slutar när man bestämt sig för att verkligen få saker gjorda. Jag hittade hennes berättelse på en engelsk sajt och vet inte om hon verkligen varit med om allt det här i detalj, men jag misstänker att så är fallet. Det här brukar i alla fall hända mig i stort sett varje dag…

Jag bestämde mig för att vattna mina blommor i trädgården en dag.

Samtidigt som jag satte på slangen sneglade jag mot min bil och insåg att den behövde tvättas. Jag gick för att hämta bilnycklarna på borde i hallen och fick syn på högen med post som låg på bordet.

Jag bestämde mig för att gå igenom all post innan jag började tvätta bilen.

Så jag lägger tillbaka bilnycklarna på bordet, börjar gå igenom posten och kastar ner reklamen i papperskorgen under bordet. Då upptäcker jag att papperskorgen är full. Jag tänker att posten kan vänta och att jag nog borde tömma papperskorgen i stället.

Men i samma sekund inser jag att jag ju lika gärna kan ta med mig soporna ut när jag går för att posta räkningarna. Så jag plockar fram mitt checkhäfte för att börja betala räkningarna men upptäcker att jag bara har en check kvar. Jag har dock fler checkar i skrivbordet så jag går in i mitt arbetsrum bara för att få syn på en halvdrucken flaska med vatten på skrivbordet. För att inte råka riva ner den medan jag rotar efter mitt checkhäfte måste jag först flytta undan flaskan.

Vattenflaskan har börjat bli varm av solen som skiner in så jag beslutar mig snabbt för att lägga in den i kylen för att hålla den kall. På min väg mot köket landar min blick på en vas med blommor som står i hallen – de behöver vattnas.

Jag ställer vattenflaskan på fönsterbrädan och hittar i samma sekund mina läsglasögon som jag letat efter hela morgonen. Jag bestämmer mig för att det är lika bra att lägga tillbaka dom på skrivbordet, men först ska jag vattna blommorna.

Jag lägger tillbaka glasögonen på fönsterbrädan, fyller en vattenkanna och får i samma ögonblick syn på fjärrkontrollen till teven. Någon har visst glömt den på köksbordet. Jag inser att när vi ska titta på teve ikväll kommer vi att behöva leta efter kontrollen men jag kommer inte att minnas att den ligger på köksbordet. Därför tänker jag att jag ska lägga tillbaka den i vardagsrummet, men först ska jag vattna blommorna.

Jag börjar vattna blommorna men råkar spilla lite på golvet, så jag lägger tillbaka fjärrkontrollen på köksbordet och hämtar lite papper och torkar upp vattnet.

Sedan går jag genom hallen och försöker komma på vad jag hade planerat att göra från början.

Vid dagen slut:

– Blommorna i trädgården är inte vattnade
– Bilen är inte tvättad
– Räkningarna är inte betalade
– Det står en flaska med varmt vatten på fönsterbrädan
– Blommorna i hallen har inte fått tillräckligt med vatten
– Jag har bara en check i mitt checkhäfte
– Jag kan inte hitta fjärrkontrollen
– Mina läsglasögon är borta
– Och jag har ingen aning om vad jag gjort av bilnycklarna

När jag sedan försöker komma på varför jag inte fått något gjort idag blir jag otroligt förvånad, för jag vet att jag sprungit runt i huset hela dagen och jag är otroligt trött. Jag inser att jag har ett allvarligt problem och att jag behöver hjälp med det här, men först ska jag bara kolla min mejl…

Kände du också igen dig i hennes berättelse? Dela då det här vidare så att fler kan få läsa hennes klockrena historia 🙂

Vill du ha fler liknande berättelser i ditt flöde så klickar du bara på gilla-knappen nedan.