Hon berättade om mobbingen på Facebook. Nu hyllas 15-åringen av tiotusentals.

Andrea Wiberg är 15 år och bor i Göteborg. PÅ grund av mobbingen har hon fått byta skola 5 gånger. Hon får höra att hon är tjock. Att hon är ful. Att hon borde ha mindre sminka sig. Att hon borde ha mer smink.
– I varje skola har det alltid slutat med att jag blivit mobbad för mitt utseende. När jag gått till skolan osminkad är det alltid massa snack och kommentarer och samma sak om jag kommer med smink. Jag är tjock, ful och äcklig, borde sminka mig eller har för lite smink, säger hon till GT.

Även i hennes nya skola – dit hon bytte i höstas – blev hon efter en tid utsatt. Hon bestämde sig för att skriva ett inlägg på Facebook där hon berättade om vad hon varit med om.
– Jag gjorde det för att må bättre själv, för att få det ur mig och för att jag mådde så dåligt. Inte för att så många som möjligt skulle läsa det, men så blev det.

En dryg vecka efter att Andrea lade upp inlägget har det hunnit delats nästan 4 000 gånger. Runt 30 000 har gillat det.

Flera ungdomar i hennes skola bett om ursäkt för sina kommentarer och folk från hela världen hört av sig till henne för att stötta henne och men också för att berätta sin historia. Bland annat är det en tjej som Andrea har kontakt med dagligen. Andrea är nämligen den enda personen som tjejen kan prata med.
En flicka skickade en bild där hon själv är osminkad. Hon berättade också att det var första gången sedan 6:e klass hon vågat gå till skolan osminkad.
– Det berörde mig jättemycket, jag började nästan gråta. Då känner jag att man faktiskt inte behöver följa alla de här idealen, man måste få vara som man vill och vara den man är.

Inlägget:
Det här är jag. Andrea wiberg, en tjej från Göteborg 16 år gammal som får höra näst intill dagligen att jag är ful, tjock, äcklig, att jag borde sminka mig, att jag använder för mycket smink, att vad jag än gör hjälper inte för är lika ful med smink som utan, att jag bara är negativ, att jag bara är ledsen, att jag deppar hela tiden. Nu är jag trött på detta! jag är trött på att bli kränkt, trött på att folk klagar på mig! Den jag är! Jag är 16 år och har varit med om mer än det flesta 16 åringar, jag har stått ut med allt sen jag var 7 år gammal. Mobbning har varit min vardag sen jag var 7 år gammal! Jag är trött på att bli kränkt, bli kallad fet, tjockis, knubbis, fetto osv… Är trött på att få kommentaren att jag är ful! Jag är allmänt trött på dagens samhälle! Då alla tjejer ska vara smala, med snygga störa bröst, snygg vältränad rumpa. Jag är trött på idealen som får alla andra att må dåligt, som får alla andra göra saker dom inte vill! Nu räcker det Sverige! Jag är stolt för den jag är! Jag kanske inte är vacker som en Victoria secret model, jag kanske inte stämmer in i idealen, jag kanske inte är så smal som man ska vara för att vara ”perfekt”, för att passa in, eller för att få ha en pojkvän! Men who the hell cares! Jag är trött på dessa klagomål på mig! Vad jag än gör, hur jag än set ut! Jag har i 5 års tid alltid brytt mig om vad alla tyckt om mig, har ändrat mig för alla andra, har försökt göra alla andra nöjda, funnits där för alla… Vad får jag tillbaka? Allt på mig! Nu är jag så trött på allt! Det här är jag osminkad med ett leende på läpparna! Jag är stolt över mig själv och den jag är idag! #vågavaradigsjälv #sägnejtillattändradig

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

Det här är jag. Andrea wiberg, en tjej från Göteborg 16 år gammal som får höra näst intill dagligen att jag är ful,…

Posted by Andrea Wiberg on Wednesday, April 8, 2015

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna