Hon berömde flickans rosa teckningar varje kväll – 11 år senare får hon ett känslosamt tack

Några ord av uppmuntran kan betyda mer än man tror.

När små barn målar teckningar är det inte alltid som de vuxna ser vad det föreställer. En katt kan plötsligt få tre eller fem ben och människorna i bilden är dubbelt så stora som huset de står bredvid. Men det spelar ju ingen roll.

Som förälder eller annan vuxen i barnets närhet ska man alltid uppmuntra barnets kreativitet och berömma deras teckningar, även om det bara är några streck på ett papper.

Det här visste Raquel redan när hon var 12 år och var barnvakt åt en liten flicka som gillade att måla. Men Raquel visste inte vilken stor betydelse hennes uppmuntran skulle få för flickan senare i livet.

Raquel la nyligen ut en text på internet där hon berättade om flickan som hon en gång var barnvakt åt, skriver Bored Panda.

Så här skrev hon:

När jag var 12 år brukade jag vara barnvakt åt den här tjejen under några års tid. Hon brukade komma och visa sin konst för mig, dra i mina vrister och peka på bilderna hon hade gjort under veckan.

Hon sa: ”Gör den där rösten”, och jag pratade då med en sportkommentators-röst: ”Vilken form! Den här nivån av färgsättning! Jag har inte sett en sådan perfektion i kritmålning på väldigt länge. Och vad är det här? Det här är en stor risk…det verkar som att hon har gjort…en tavla helt i rosa…jag har inte sett detta sedan vintern 1932, och jag måste säga att det är alldeles fantastiskt!”

Hon ramlade ihop av skratt. Varje kväll frågade hon ytterligare en gång ”tyckte du verkligen om det?” och jag sa att jag gjorde det och pratade om något i teckningen jag uppmärksammat innan jag stoppade om henne.

Åren gick och den lilla flickan växte upp och blev stor. Men intresset för att måla fanns kvar. En dag fick Raquel ett brev från flickan, som nu blivit en ung kvinna. Hon berättade att hon blivit intagen på tre olika konstskolor. Hon skickade även med en rosa teckning från när hon var barn.

”Tack så mycket. Till dig som såg det bästa i mig” skrev hon.

Vilket fint tack från tjejen! Jag hoppas verkligen att hon lyckas och går långt inom det hon älskar mest.

Det här är en viktig påminnelse för oss alla om hur viktigt det är att uppmuntra våra små till att göra det de gillar, om det så är att rita, spela fotboll eller spela något instrument. Dela gärna vidare!

Publicerad av Newsner familj