Hon berörde hela världen med sin bild – nu har cancersjuka Jessica somnat in

Den hjärtskärande bilden på fyraåriga Jessica Whelan har kommit att symbolisera hur vidrigt och hemskt barncancer kan vara. Under söndagsmorgonen somnade den lilla flickan in. ”Jag känner både sorg och lättnad”, skriver pappa Andrew på Facebook.

Andrew Whelan är fotograf till vardags. Men under hela sitt liv har han aldrig tagit en svårare bild än den på sin fyraåriga dotter Jessica. Det var i oktober som Andrew lade upp bilden på en Facebook-sida dedikerad till sin sjuka dotter, som led av barncancersjukdomen neuroblastom.

”För några dagar sedan fick hon beskedet att att hon troligtvis bara har några veckor kvar att leva efter att hennes kamp mot cancern pågått i över ett år. Fotografiet togs i ett ögonblick då vi som föräldrar stod hjälplösa inför hennes gränslösa smärta,” skrev Andrew om bilden då. Bilden fick stor spridning på bland annat Facebook och har i skrivande stund delats över 17 500 gånger.

Facebook

Cancerformen nerublastom är en småbarnssjukdom som angriper kroppens nervsystem. De flesta som drabbas gör det före två års ålder. Under söndagsmorgonen skrev pappa Andrew ett lika fint som hjärtskärande inlägg på Facebooksidan, där han tar farväl av sin lilla flicka.

”Jag känner både sorg och lättnad över att kunna berätta för er att Jessica äntligen fann frid vid sju imorse. Nu lider hon inte längre. Nu lever hon inte längre i smärta. Min lilla prinsessa fick änglavingar och flög upp till himlen för att leka med sina vänner. Hon kommer att vaka över sin lillebror och oss tills den dagen vi möts igen.”

Facebook

Dela gärna inlägget med dina vänner så de också kan ta del av detta hjärtskärande men också viktiga livsöde.