Hon bjuder in 150 främlingar till bröllopet – orsaken får mitt hjärta att smälta

Jenna Yorkovich hade drömmen framför sig. Bara några veckor fram skulle hon gifta sig – och bröllopet var planerat in i minsta detalj.

Men veckan innan den stora festen valde brudgummen att ställa in, vilket lämnade Jenna krossad.

Då bestämde hon sig för att festen ändå skulle bli av – men för betydligt fler människors stora glädje än tänkt.

Jenna och hennes dåvarande man som bodde i Minneapolis, USA, hade bokat bröllopet 16 månader i förväg. Allting var upplagt för deras stora ögonblick i livet och allt från gäster till mat och bordsplaceringar var klart. 

Då kom beslutet, bara veckan innan den stora dagen, som gav Jenna en chock.

Bildkälla: NBC

Maken bestämde sig för att hoppa av och bröllopet ställdes in. Jenna insåg att alla de pengar hon och hennes familj lagt ut för bröllopet, och allt vad det innebär, inte gick att få tillbaka.

Men det var då hon bestämde sig för att den stora festen skulle genomföras ändå, fast med ett betydligt annat syfte.

Bildkälla: NBC

I stället för att tycka synd om sig själv bestämde sig Jenna att evenemanget, med all mat och underhållning, som var öronmärkt till bröllopet istället skulle bli ett välgörenhetsevenemang.

Jenna, som är sjuksköterska, hade sett på nära håll hur mycket Ronald McDonals barnhus gjorde för hennes patienter och deras familjer.

Bildkälla: NBC

På något sätt ville hon tacka alla de volontärer som jobbade inom organisationen för deras arbete – och det här var ett utmärkt tillfälle. 

”När jag ser hur Ronald McDonald gör skillnad i människors liv tänkte jag att det här vore ett utmärkt samtal att ringa. Och det samtalet blev till ett fantastiskt evenemang, så det hjälper. Det krävdes mycket mod att göra det och jag gör allting för att göra det bästa av situationen, berättar Jenna för NBC.

Bildkälla: NBC

Över 150 volontärer kom till Jennas inställda bröllopsfest och de var alla väldigt tacksamma. Tillsammans fick de äta god mat, lyssna på musik och spendera fin kvalitetstid tillsammans. – och Jenna kunde inte ha blivit mer nöjd.

–Det känns som om jag har fått en extrafamilj och jag längtar efter att få jobba som volontär med dem. Det är en annan typ av kärlek och jag är så tacksam för det, säger hon till NBC.

Bildkälla: NBC

Förutom bröllopet hade Jenna och hennes ex-make även en resa till Dominikanska Republiken inbokad, vilken inte heller gick att avboka. Nu får hon i stället kvalitetstid tillsammans med sin mamma, som följer med på den ståtliga resan.

Även fast jag är ledsen över att Jenna inte fick sitt drömbröllop så kan jag inte annat än fälla en tår av glädje över hennes initiativ. Att göra någonting produktivt och så fint i en tid av sorg är inte lätt – men Jennas osjälviska och vackra gest har gjort mängder av barn och volontärer väldigt glada.

Och glädje, ja det är något av det viktigaste i livet enligt mig.

Jenna är verkligen en fantastisk människa som gjorde allt det här för volontärerna. Dela gärna artikeln med dina vänner för att hylla hennes fina initiativ!