En främlings hjärta räddade deras bebis. 1 år senare gör föräldrarna något som får tiotusentals att röras till tårar.

Om du fråga de flesta som ska bli föräldrar så tror jag deras högsta önskan är att deras barn födas frisk. Men verkligheten är ju tyvärr en annan. Lilla Juniper fick en tuff start i livet. Hon föddes med en sällsynt hjärtmuskelsjukdom som heter dilaterad kardiomyopati. Sjukdomen påverkar hjärtat så att den vänstra kammaren inte klarar av att pumpa ut blodet och dödligheten är hög om man inte hittar en donator. När Juniper var 7 veckor gammal sattes en livsuppehållande maskin in för att hålla henne den lilla tjejen vid liv i väntan på en donator. Tragiskt nog kunde bara Juniper räddas om ett annat barn gick bort och den 17 september 2014 donerade en annan familj deras avlidna barns hjärta för att rädda Junipers liv. Oddsen var fortfarande inte de bästa, läkarna gav Juniper 50 procents chans att överleva ingreppet. Familjen hoppades att deras lilla mirakel skulle ha turen på sin sida och lyckligtivs gick allt bra. 8 dagar efter transplantationen kunde Juniper åka hem med föräldrarna. Föräldrarna visste först inte hur de skulle kunna tacka familjen som gav bort sitt barns hjärta för att Juniper skulle överleva, men det bestämde sig för att spela in en känslosam video för att hylla deras beslut.  

De första dagarna i livet hängde Junipers liv på en skör tråd, eftersom hon föddes med sällsynt hjärtfel.

juniper2

Förutom att det krävdes en livsuppehållande maskin för att hon skulle överleva, så var Juniper som vilken bebis som helst.

juniper4

Tack vare en främmande familjs välvilja och tuffa beslut att donera sitt barns hjärta kunde Juniper överleva, trots dåliga odds.

juniper3

Och för inte så länge sedan firade Juniper sin 1-årsdag. Lycka!

juniper1

Föräldrarna ville hylla den omtänksamma familjen som donerade sitt barns hjärta till Juniper. De spelade därför in denna vackra video för att visa sin tacksamhet och för att hylla familjer världen över som tar samma, tuffa beslut.

Jag rekommenderar verkligen alla att ta en titt på videon. Jag satt med tårfyllda ögon och jag hoppas att fler människor kan tänka sig att donera sina organ, även om det givetvis är upp till var och en att bestämma. Dela gärna detta om du tycker att alla familjer som tar svåra beslut om att donera sina barns organ förtjänar att hyllas. De behövs verkligen!

Bildkälla

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna