Hon föddes utan ben och övergavs av sin mamma. 16 år senare avslöjas en familjehemlighet som berört miljoner.

Jennifer föddes utan ben – och samma dag som hon kom till världen på sjukhuset blev hon lämnad ensam och övergiven av sina biologiska föräldrar. Men som tur var blev hon snart adopterad av en varm och kärleksfull familj som uppfostrade henne precis som med alla sina andra barn. Sharon Bricker och hennes make uppmuntrade sin adopterade dotter att alltid tro på sig själv – och hon fick höra att det inte fanns något ord som hette ”aldrig”. Med vetskapen om att ingenting var omöjligt så bestämde sig Jennifer för att följa sin dröm och satsa på att bli gymnast – och några år senare avslöjades en stor hemlighet om hennes biologiska familj…

Att Jennifer inte hade några ben skulle inte bli något hinder. Hennes idol var den kända gymnasten och olympiska guldmedaljören Dominique Moceanu och Jennifer ägnade timmar och dagar åt att öva på familjens studsmatta för att bli lika bra som sin inspirationskälla och stora förebild Dominique.

jennifer1

Snart började Jennifer att tävla och det dröjde inte länge innan hon bemästrade gymnastiken till fullo. När Jennifer gick på gymnasiet var hon bäst i hela delstaten Illinois!

jennifer2

Jennifer visade omvärlden att allt var möjligt och hon tävlade i såväl basket som baseboll. Men hennes stora paradgren var gymnastiken – och det verkade nästan som att hon hade någon medfödd talang.

Så när Jennifer var 16 år gammal ställde hon frågan till sin mamma Sharon: ”Vet ni något om min adoption eller mina biologiska föräldrar?”

jennifer3

Det gjorde mamma Sharon. Hennes biologiska efternamn var Moceanu… precis som förebilden och gymnasten Dominique.

– Jag visste vad det betydde. Jag visste att Dominique Moceanu var min biologiska syster, säger Jennifer i en intervju.

Alla bevis fanns där och Jennifer bestämde sig för att ta kontakt med Dominique och berätta nyheterna.

jennifer4

– Det stod ”mitt biologiska efternamn är Moceanu”. Den raden, jag kunde bara inte tro att det hände. Allt var där, bevisen fanns där, och Jennifer såg ut som en kopia av min yngre syster Christina, säger gymnasten Dominique Moceanu.

jennifer5

– Det är ett enormt ögonblick för vem som helst att få prata med sin barndomsidol. Men att barndomsidolen är ens syster… Det är speciellt, säger Jennifer.

Jennifer berättade att hon var gymnast – och att hon inte hade några ben.

– Jag tänkte ”vem är den här tjejen?”. Herregud, hur kunde hon ha den här attityden att vara ihärdig i livet och övervinna alla hinder… och hon är min syster, säger Dominique.

jennifer6

I dag är Jennifer, precis som hennes biologiska syster Dominique, gymnast på heltid – och hon försörjer sig på sin stora livsdröm, trots att hon inte har några ben.

Med uppväxten hos en kärleksfull familj och en OS-guldmedaljör till biologisk syster har Jennifer visat alla att det inte finns något ord som heter ”aldrig” – och att ingenting är omöjligt så länge som du tror på dig själv.

Här kan du se ett videoklipp om Jennifer:

Jag blir så rörd av att läsa historien om Jennifer och hur hon med stödet av sin familj har övervunnit alla hinder. Dela gärna vidare den här rörande historien till alla dina vänner som en inspiration om att vi ska följa våra drömmar!