Hon förlamades av energidrycken. Nu sprids läkarens varning av föräldrar över hela världen.

13-åriga Caitlin Fraser från North Lanarkshire i Skottland tappade först känseln i ansiktets högra sida. Minuter senare var hennes händer blå. På sjukhuset konstaterade läkarna att Caitlin hade druckit för mycket energidryck och hade för höga halter av koffein i kroppen. – Jag kände hur högersidan av mitt ansikte hängde och jag undrade vad som hände. Någon minut senare tappade jag känseln i hela högersidan, säger 13-åringen till Mirror.  

Caitlins skräckupplevelse på skolan där hon först tappade känseln i högra sidan av ansiktet visade sig bero på att hon druckit för mycket energidryck. På grund av de alltför höga halterna av koffein så fick Caitlin en sällsynt form av migrän som bland annat kan leda till förlamning, synsvårigheter, talsvårigheter och försvagad motorik.

Bildkälla: Facebook.

flickan

13-åriga Caitlin har aldrig varit allvarligt sjuk tidigare och tävlar i dans. Men hon har druckit energidrycken ”Emerge” varje dag i skolan. Det kommer hon aldrig mer att göra. Läkarens ord har fått henne att inse allvaret.
– De säger att jag kan få en hjärtattack om jag dricker det igen. Jag vill uppmärksamma människor på vad som hände med mig. Det är ovanligt, men det kan hända, säger hon till Mirror.

Caitlins mamma Laura får tacka den lärare som kontaktade sjukhuset så snabbt för att hennes dotter i dag har återhämtat sig. Hon är väl medveten om problemen med att ungdomar dricker energidryck och vill se ett förbud för alla under 18 år. Ett förbud som finns i Sverige.
– De bär inte hela ansvaret men de här dryckerna är inte för barn. Hundratals elever på Caitlins skola köper de regelbundet, och de marknadsförs som färgstarka och fulla ev energi, säger hon till Mirror och menar att som förälder är det omöjligt att ständigt hålla koll på sitt barn.

Vad skönt att allting gick bra för Caitlin till slut! Dela gärna så att fler och fler inser konsekverna av energidrycker och inte låter sina barn dricka dem.